Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Grattis! Nu börjar vuxenlivet.

  • Få fler banktjänster för 0 kr fram tills du är 24 år eller så länge du studerar.
  • Ta enkelt hand om hela din ekonomi med appen för privatpersoner.
  • Börja spara till något stort med fonder som tar hänsyn till hållbarhet.
  • Få fler banktjänster för 0 kr fram tills du är 24 år eller så länge du studerar.
  • Ta enkelt hand om hela din ekonomi med appen för privatpersoner.
  • Börja spara till något stort med fonder som tar hänsyn till hållbarhet.

När du fyller 18 år förändras ditt liv. Du får friheten att bestämma över dig själv och kan välja din egna väg. Men med möjligheter följer ansvar. För första gången har du nu ansvar för hela din ekonomi och dina föräldrar kan inte längre se eller sköta dina konton.

Vi finns här och hjälper dig att uppgradera dina nuvarande banktjänster. Det enda du behöver är ett mobilt BankID. 

Gör så här efter att du fyllt 18 år:

  1. Logga in med ditt mobila BankID
  2. Svara på några frågor om din ekonomiska situation.
  3. Anslut till enkla vardagen (gör att du får våra vanligaste banktjänster kostnadsfritt tom. 24 års ålder).
  4. Ladda ned SEB:s privatapp.

Nu kan du tex. starta ett ISK kostnadsfritt för långsiktigt sparande och ta del av vårt breda utbud av fonder och indexfonder med låg avgift samt vår aktiehandel där vi kan erbjuda ett av marknadens lägsta courtage.

Kom igång på 3 min med mobilt BankID

Om du inte har mobilt BankID behöver du boka tid på något av våra bankkontor på 0771-365 365. Där hjälper vi dig både med att komma igång med mobilt BankID och alla övriga banktjänster.

Frågor och svar om hur du kommer igång med alla våra tjänster

Du får tillgång till fler banktjänster helt kostnadsfritt fram tills du fyller 24 år eller så länge du studerar. Här ingår vår paketlösning Enkla vardagen med de viktigaste banktjänsterna för att betala räkningar och göra överföringar till andra. Du kan sköta hela din ekonomi i våra digitala kanaler internetbanken som du loggar in i via seb.se eller i appen för privatpersoner. Du får också bankkortet SEB Debit med kompletterande reseförsäkring och kan använda våra mobila pay-tjänster.

Då behåller du SEB Ung-appen och dina nuvarande tjänster. SEB Ung-appen har ett begränsat utbud. Du kan till exempel inte betala räkningar eller göra överföringar till andra.

Oavsett om du väljer att uppgradera dina tjänster eller inte, kan dina föräldrar inte längre se dina konton när du har fyllt 18 år.

Det kan bero på att du endast har SEB ID. SEB ID är SEB:s egen e-legitimation för unga och den används i samma app som mobilt BankID. Boka tid på något av våra bankkontor på 0771-365 365. Där hjälper vi dig både med att komma igång med mobilt BankID och alla övriga banktjänster.

Det kan vara bra att känna till att du som är under 18 år kan ha haft både SEB ID och ett mobilt BankID.

Om du till exempel har kunnat legitimera dig i apparna 1177 eller Alltid öppet för att boka vaccinationstid – då har du mobilt BankID. I annat fall har du SEB ID. Om du är under 18 år kan dina föräldrar se i sin SEB-app under Verktyg om du har SEB ID.

SEB ID fungerar endast på SEB Ung-appen, Swish och för kort. Det är SEB:s egen e-legitimation för unga som bara behöver ha tillgång till banktjänster. Mobilt BankID däremot fungerar som e-legitimation för fler tjänster, exempelvis Trafikverket, 1177, Försäkringskassan och Skatteverket.

Du kan fortfarande använda appen SEB Ung, men vi rekommenderar att du uppgraderar dina tjänster och ansluter till enkla vardagen. Då kan du få tillgång till internetbanken och SEB-appen som har fler tjänster för dig.

Ansök digitalt om att uppgradera dina tjänster