Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Så arbetar SEB med hållbarhet

Ditt sparande påverkar klimatet i rätt riktning

Vi frågade 250 000 av våra fondsparare vilka av FN:s hållbarhetsmål de tycker är viktigast. Resultatet var tydligt. De flesta valde 1) Bekämpa klimatförändringen, 2) Rent vatten och 3) God utbildning åt alla. Se filmen om hur Anette Andersson ser till att dina sparpengar investeras på rätt sätt.

Vår ambition är att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort. Hur vi agerar som bank påverkar människor, miljö och samhälle. Därför är vi stolta över arbetet vi påbörjat tillsammans med våra kunder för att bidra till en långsiktigt hållbar värld. 

Vi vill vara med och bidra till en långsiktigt hållbar värld.

Två personer som studerar ett plantage.

Vi utvecklar unga personer och företag

Barn och ungdomar formar framtiden, innovativa företag behövs för att skapa en bättre och mer hållbar värld. Därför engagerar vi oss i bland annat mentorskap för unga och entreprenörskap i alla dess faser.

Läs mer

Så påverkar våra fondsparare företagen i rätt riktning

Varje år frågar vi våra fondsparare vilka hållbarhetsfrågor de vill att vi ska driva. Tillsammans har vi ett stort inflytande och kan påverka investeringarna i en mer hållbar riktning.
Läs resultatet

Hållbarhet för medarbetare

Vi har infört ett globalt hälsoindex för att identifiera hälso- och arbetsmiljörelaterade utmaningar och behov i organisationen.
Läs mer om hur SEB arbetar för hållbarhet för sina medarbetare

Customer service