Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Hållbara fonder

Allt fler vill att deras sparande ska bidra till en bättre värld. Våra hållbara och etiska fonder tar extra hänsyn till sådant som mänskliga rättigheter och miljö i sina placeringar.

En person som står framför en sjö.

Förvaltaren av en sådan fond kan exempelvis välja bort bolag som investerar i en viss bransch eller investera aktivt i bolag som verkar för en bättre miljö. Du kan läsa mer om hur fonderna arbetar med hållbarhet i respektive fonds hållbarhetsinformation.

Att köpa fonder innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina insatta pengar.

Fonder för dig som tänker långsiktigt på riktigt

Svanenmärket 3101 0009

SEB Hållbarhetsfond Sverige SEK – Lux

Fonden är Svanenmärkt av det statliga bolaget Miljömärkning Sverige sedan 2017. För att en fond ska bli Svanenmärkt ska den bland annat aktivt påverka hållbarhetsarbetet i de bolag den investerar i.
Läs mer om kraven på Svanenmärkta fonder

SEB Hållbarhetsfond Sverige – Lux är Svanenmärkt

Per Sandell, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige berättar om vad som krävs för att en fond ska kunna bli Svanenmärkt.

SEB Hållbarhetsfond Sverige – Lux investerar främst i bolag på Stockholmsbörsen. I sin analys tar fondens förvaltare särskild hänsyn till hur bolagen aktivt arbetar med hållbarhet. Dessutom investerar inte fonden i bolag som producerar genmodifierade grödor eller utvinner gas, kol, olja och uran.

Logga in och köp fonden

SEB Hållbarhetsfond Global

Den här aktiefonden placerar i företag över hela världen. Fondens förvaltare investerar aktivt i företag som arbetar för att minimera koldioxidutsläpp, vattenanvändning och giftigt avfall. Fonden investerar inte i företag som utvinner kol, gas och olja.

Logga in och köp fonden

SEB Green Bond Fund SEK – Lux

Den här räntefonden investerar i globala obligationer. Obligationerna finansierar i sin tur projekt som direkt eller indirekt påverkar klimatet och miljön positivt.

Logga in och köp fonden

Vill du veta mer om fonderna?

I fondkurslistan hittar du produktblad och faktablad för våra hållbara och etiska fonder. Mer information om hur fonderna förvaltas med avseende på hållbarhet finns i respektive fonds hållbarhetsinformation.
Till fondlistan

Kontakta oss

Ring oss om du har frågor.

Customer service