Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Medlemslån – låna pengar till bra ränta

 • Låna mellan 20 000 och 350 000 kr utan uppläggningsavgift.
 • Förmånlig ränta på 8,45 %, se räkneexempel längre ner på sidan.
 • Gäller för medlemmar i över 50 fackföreningar och organisationer.
 • Låna mellan 20 000 och 350 000 kr utan uppläggningsavgift.
 • Förmånlig ränta på 8,45 %, se räkneexempel längre ner på sidan.
 • Gäller för medlemmar i över 50 fackföreningar och organisationer.

Om medlemslån

Vi erbjuder vårt medlemslån till dig som är medlem i någon av de fackföreningar eller organisationer vi har avtal med. Du kan låna 20 000 upp till 350 000 kronor till en förmånlig ränta. Dessutom bjuder vi på uppläggningsavgiften för ditt medlemslån – ordinarie uppläggningsavgift är 300 kronor. Du behöver ingen säkerhet för lånet och du kan när som helst lösa ditt lån utan extra kostnad. 

Som medlem har du också möjlighet att få rabatt på din individuella bolåneränta.
Läs mer om vårt medlemserbjudande på bolån

Så ansöker du om medlemslån

 1. Räkna och ansök

  Gå vidare till ansökningssidan för den fackförening eller organisation som du tillhör. Fyll i dina uppgifter och vilket av dina konton som lånet ska betalas ut till.
 2. Skuldebrev

  Du får ditt lånebesked inom 48 timmar via ett sms, oftast får du beskedet snabbare. Vi skickar också ett skuldebrev till dig som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss.
 3. Utbetalning

  Lånet betalas oftast ut samma eller nästkommande vardag som vi tagit emot ditt underskrivna skuldebrev.

Är du redan kund hos oss? Då ansöker du enklast direkt i internetbanken.

Fler fackföreningar och organisationer (A-Ö)

Frågor och svar om medlemslån

Den ränta du får visas i låne­beskedet. Räntan är rörlig och kan komma att ändras under lånets löptid. Den ränta du har på ditt lån kan alltså bli lägre eller högre än den som vi erbjuder på nya lån.

För att kunna ansöka och teckna ett medlemslån hos oss behöver du:

 • vara medlem i någon av de fackföreningar eller organisationer som vi har avtal med. Det räcker inte med att vara medlem i fackföreningens a-kassa
 • vara över 20 år gammal
 • ha en årsinkomst över 300 000 kronor.
 • ha varit folkbokförd i Sverige minst tre år.

Du betalar tillbaka ditt medlemslån från 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du vill kan du göra större inbetalningar för att betala tillbaka ditt medlemslån. Naturligtvis kan du också lösa hela lånet när du vill utan extra kostnad. Kontakta i så fall oss på 0771-365 365.

Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

För att vi ska kunna behandla din ansökan kommer vi att begära ut en kreditupplysning från Upplysnings­­centralen (UC). Det är nödvändigt för att vi ska kunna bedöma din kreditvärdighet.

Du kan höja ditt nuvarande medlemslån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kreditbedömning och skickar ett nytt skuldebrev som du skriver under och skicka tillbaka till oss. Du kan ansöka om att höja ditt medlemslån på 0771-365 365, via internetbanken eller genom att besöka något av våra kontor.

Om du ansöker om en höjning av medlemslån på internetbanken bjuder vi på uppläggnings­avgiften, annars tar vi ut en ny uppläggningsavgift på 300 kronor.

Normalt sett har du pengarna på ditt konto i SEB samma eller nästkommande vardag som vi tagit emot underskrivet skuldebrev. Om du vill att lånet ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

När du ansöker om vårt medlemslån behöver du ha följande tillgängligt:

 • uppgifter om dina inkomster och skulder
 • uppgifter om dina boendekostnader
 • namnet på din arbetsgivare
 • anställningsdatum
 • kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet.

Om ni är två som söker behöver även din medlåntagare ange samma uppgifter.

Aktuell medlems­låne­ränta är för närvarande 8,45 %. En kredit­prövning görs alltid. Om den rörliga årsräntan är 8,45 %, blir den effektiva räntan 8,79 % för ett annuitets­lån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalnings­tillfällen), utan uppläggnings­avgift. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 122 955 kronor och din månads­kostnad blir 2 049 kronor. Årsränta per den 1 november 2023.
Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ.)

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med din ansökan! Personlig service dygnet runt.