Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Billån

Oavsett om du ska köpa ny bil eller begagnad bil ansöker du enkelt online
om ditt billån här. Du kan låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet.

 • Individuell ränta, just nu 6,95–14,40 %
  se räkneexempel längre ner på sidan.
 • Besked inom 48 timmar.
 • Förmånlig bilförsäkring hos Trygg-Hansa.

Oavsett om du ska köpa ny bil eller begagnad bil ansöker du enkelt online om ditt billån här. Du kan låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet.

 • Individuell ränta, just nu 6,95–14,40 % , se räkneexempel längre ner på sidan.
 • Besked inom 48 timmar.
 • Förmånlig bilförsäkring hos Trygg-Hansa.

Så ansöker du om billån i 3 enkla steg

 1. Ansök

  Du som är kund kan enkelt logga in och ansöka om lånet Då går det fortare att fylla i formuläret och din ansökan hanteras snabbare. Du slipper dessutom uppläggningsavgiften på 300 kr som annars tillkommer vid ett beviljat lån. Du som inte är kund ansöker genom att fylla i låneformuläret.
 2. Skuldebrev

  Du får ditt lånebesked inom 48 timmar via ett sms, oftast får du beskedet snabbare. Vi skickar också ett skuldebrev till dig som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss.
 3. Utbetalning

  Lånet betalas oftast ut samma eller nästkommande vardag som vi tagit emot ditt underskrivna skuldebrev.

Billån ränta – vilken ränta får jag?

Efter att du ansökt skickar vi ett skuldebrev till dig med din individuella ränta. Bedömningen baserar vi på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och eventuellt tidigare lån. Ansökan är inte bindande och du kan välja att inte teckna lånet. Räntan är för närvarande från 6,95–14,40 %.

Räkna på ditt lån

Om att låna till bil med privatlån

Om du vill låna till att köpa bil, motorcykel, husvagn eller något annat fordon är vårt privatlån ett bra alternativ. Du kan låna upp till 350 000 kronor och du behöver inte lämna någon säkerhet för lånet.

Som kund med vårt paket Enkla vardagen får du dessutom förmånlig rabatt på bilförsäkring hos vår samarbetspartner Trygg-Hansa. I erbjudandet ingår 10 procents rabatt på bilförsäkring och upp till 30 procents rabatt när du samlar flera försäkringar hos Trygg-Hansa.

Ta del av erbjudandet hos Trygg-Hansa

Om du redan är kund hos oss och ansöker om ett privatlån via internetbanken bjuder vi på uppläggningsavgiften, annars kostar det 300 kronor. Det kostar ingenting att betala tillbaka ett privatlån via autogiro.

För att ansöka om privatlån ska du:

 • vara minst 20 år
 • ha en fast inkomst på minst 300 000 kronor per år
 • vara fri från betalningsanmärkningar
 • varit folkbokförd i Sverige minst tre år.

Ansök om privatlån

Frågor och svar om billån och privatlån

Du ansöker snabbast om billån här eller på internetbanken. Du väljer själv vilket konto som pengarna ska sättas in på, men det måste vara ditt eget. Fyll i kontonummer inklusive clearingnummer i din ansökan. När vi har behandlat din ansökan skickar vi ett skuldebrev till dig som du måste skriva under och skicka tillbaka till oss.

Du får ditt lånebesked inom 48 timmar via ett sms, oftast får du beskedet snabbare.

Normalt sett har du pengarna på ditt konto i SEB samma eller nästkommande vardag efter att vi har tagit emot ditt underskrivna skuldebrev. Om du vill att ditt billån ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

När du ansöker om vårt billån behöver du ha följande tillgängligt:

 • uppgifter om dina inkomster och skulder
 • uppgifter om dina boendekostnader
 • namnet på din arbetsgivare
 • anställningsdatum
 • kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet.

Om ni är två som söker behöver även din medlåntagare ange samma uppgifter.

Javisst. Du kan lösa hela ditt billån när du vill utan extra kostnad. Du också göra större inbetalningar för att betala tillbaka lånet snabbare. Ring oss på 0771-388 788 så hjälper vi dig.

Ja, du kan höja ditt nuvarande billån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kredit­bedömning och skickar ett nytt skulde­brev som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss. Enklast ansöker du om höjning av ditt billån på internet­banken. Då bjuder vi på uppläggnings­­avgiften, annars tar vi ut en ny uppläggnings­­avgift på 300 kronor. Du kan också ringa oss på 0771-388 788.

Du betalar tillbaka ditt billån under 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med din ansökan! Personlig service dygnet runt.

Representativt exempel för Enkla lånet

Vi har en individuell prissättning och kredit­prövning görs alltid. Räntan är för närvarande 6,95–14,40 procent. Om den rörliga årsräntan är 8,45 procent, blir den effektiva räntan 8,92 procent för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalnings­tillfällen) och med en uppläggnings­avgift på 300 kronor. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 123 255 kronor och din månads­kostnad blir 2 049 kronor. Årsränta per den 1 november 2023.