Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Doktor24 – Träffa läkare online

  1. Ring till vår Vårdservice och beskriv dina symtom. Om symtomen lämpar sig för att behandlas via Doktor24 får du ett sms med information om hur du loggar in till dem.
  2. Logga in hos Doktor24 med hjälp av BankID eller mobilt BankID.
  3. Träffa läkaren online.

Du når Vårdservice på olika telefonnummer beror på vilken försäkring du har.

  • Vårdförsäkring eller Vårdförsäkring Special: 020-11 11 633
  • Vårdförsäkring Extra: 020-11 11 820
  • Ringer du från utlandet: +46774-40 32 00

Många besvär som hanteras på en fysisk vårdcentral passar bra för digital läkarvård. Du kan kommunicera med läkarna via chatt eller videosamtal. Efter att läkarmötet är avslutat kan du ställa ytterligare frågor i chatten angående ditt ärende i upp till sju dagar. Om du ombeds att ta akuta prover skriver du tillbaka i chatten efter att du tagit proverna. Då följer läkarna upp dem och hjälpa dig vidare med exempelvis receptförskrivning. När du skickat din fråga svarar läkaren inom fyra timmar, men oftast snabbare än så.

Du behöver inte betala något för ditt samtal med Doktor24 om Vårdservice har hänvisat dig till dem. Om du däremot får en remiss för fortsatt vård ska du betala försäkringens självrisk. Det gör du när du har kontakt med Vårdservice för att få en läkartid. Vilken självrisk just du har hittar du i din försäkringsbekräftelse.

Har du en försäkring utan självrisk är även den fortsatta vården kostnadsfri, precis som all annan vård du kan få genom försäkringen.

Customer service