Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Entrélösning SEB PA 16 Pension

Vår entrélösning är en färdigpaketerad fondportfölj som består av ett antal utvalda fonder. En av fördelarna är att den följer din tänkta pensionsålder. Fram till fem år före pension innehåller fondportföljen aktiefonder, därefter minskas risken successivt genom omplaceringar till en eller flera räntefonder.

SEB PA 16 Pension

Entrélösningen har en fast fördelning mellan de fonder som ingår och avkastningen speglar utvecklingen av dessa fonder. Placeringen utgår från att du går i pension vid 65 års ålder. Självklart kan du välja en annan pensionsålder som utgångspunkt för placeringen om du önskar. Tänk dock på att en sådan ändring inte ändrar pensionsåldern på din försäkring.

Valet av SEB för din avtalspension innebär att dina premier placeras i entrélösningen som beskrivs ovan. Detta är ingen individuell finansiell rådgivning utan endast en information om hur dina premier placeras tills vidare.

Avkastning

Hur stor avkastningen blir i entrélösningen beror på avkastningen i de fonder som ingår. Här är exempel på hur avkastningen har sett ut de senaste åren:

Avkastning från 2011-02-01 (portföljens start) till 2021-09-10*: 205,4 %
Avkastning från 2021-01-01 till 2021-09-10: 27,6 %

Exemplen är från en försäkring där risken inte har börjat trappas ned ännu och ger dig en indikation på hur värdet utvecklas. Den faktiska utvecklingen för just din försäkring hittar du på internetbanken och på ditt årliga värdebesked.
* Avkastningen mellan 1 februari 2011 till 31 december 2016 avser det tidigare avtalet för statligt anställda (PA03)

Avgifter

Avgiften för SEB PA 16 Pension är 0,40 procent innan nedtrappning. Under nedtrappning sjunker kostnaden för att vid nedtrappningens slut uppgå till 0,14 procent. Avgiften är inklusive förvaltningsavgift för de fonder som ingår i portföljen.

Eget val av fonder

Vill du vara mer aktiv kan du när som helst byta till andra fonder inom det utbud som gäller för din försäkring.


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service