Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

SEB × Heja Livet

Ta makten över din ekonomi.

Ta makten över din ekonomi.

Att få fler kvinnor att spara och investera, fatta genomtänkta finansiella beslut och ta makten över sin ekonomi är viktiga steg mot en ökad ekonomisk jämställdhet. I samarbete med det kvinnliga nätverket Heja Livet har vi samlat in frågor från gruppens medlemmar och låtit vår expert komma med råd. Här får du lära dig mer om pension, sparande och investeringar samt ägande och gemensam ekonomi.

Spara & investera

Vilka typer av sparande finns det och hur mycket pengar behöver man egentligen ha på sparkontot? Få bättre koll på olika sparformer och ta steget till att börja handla med aktier och fonder.

Pension

Hur mycket är lagom att pensionsspara och hur påverkas pensionen av vab och deltidsjobb? Lär dig grunderna kring pension och se hur du kan ge dig själv en bättre framtidslön.

Bo & äga

Spelar det någon roll vem som äger bostaden och hur viktigt är det att skriva samboavtal? Få konkreta tips för att planera den gemensamma ekonomin, både i nuläget och i framtiden.

Investera för framtiden

Kvinnor äger generellt bara hälften så mycket som män. Tillgång till ett sparkapital kan ge ökad självständighet och fler möjligheter, vilket är viktigt ur ett jämställdhetsperspektiv.