Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Nu kan du få hjälp med både köp och försäljning av bostad

Bild på Sven-Erik Kristensen, Bjurfors
Sven-Erik Kristensen, Bjurfors

Oavsett om du ska köpa eller sälja bostad är det viktigt att förbereda sig och ha en strategi som passar dina behov och förutsättningar. SEB:s samarbetspartner Bjurfors erbjuder numera även personlig köprådgivning till dig som letar nytt boende.

Med hjälp av lokalt specialiserade mäklare kan du få rådgivning om exempelvis prisbilden i ett specifikt område, om det är bäst att köpa eller sälja först eller diskutera huruvida en renovering i din nuvarande bostad skulle kunna ge ett högre försäljningsvärde.

För den som är på väg att ge sig ut på bostadsmarknaden marknaden finns nu matnyttig information sammanställd på Bjurfors webbplats.  

– Det här är en väldigt fin sammanställning från Bjurfors för alla de som går i köptankar och hänger väl ihop med vår egen kommunikation och vårt erbjudande som vi ger våra kunder i den här fasen, säger Jan Albinsson, ansvarig för externa partners inom Personal Banking på SEB.

Sven Eric Kristensen, regionchef för Bjurfors i Göteborg, säger att förutsättningarna för en tryggare bostadsaffär ökar med goda förberedelser.

–  Oavsett marknadsläge och var kunden är i processen – om hen aktivt letar ny bostad eller har funderingar i allmänhet – erbjuder vi nu personlig köprådgivning. Kunden kanske vill veta mer om marknadsläget i ett specifikt område, diskutera bolånefrågor eller veta mer om när bästa köp- och säljläge är; då finns alltid våra lokala mäklare att vända sig till. De har all den kunskap och erfarenhet som krävs för personlig rådgivning genom hela kundens bostadsaffär.

Tips på frågor att ställa till mäklaren:

  • Hur är bostadsmarknaden just nu?
  • Ska jag köpa eller sälja först?
  • Kan jag få förhandsinfo om bostäder till salu?
  • Vilket är värdet på min nuvarande bostad?
  • Styling och renovering, vad lönar sig?
  • Hur säkerställer jag bra lånevillkor?
  • Hur kan mäklaren hitta rätt köpare till min bostad?

Bli kund

Nu kan du som har Mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund på 3 minuter

Hjälpte den här sidan dig?

Customer service