Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Vuxenpoäng

Samla poäng och väx ekonomiskt.

Samla poäng och väx
ekonomiskt.

Vägen till att bli vuxen handlar mer om vad du gör än din exakta ålder. Det kan vara att köpa dina första aktier, komma igång med pensionssparandet, starta ett ISK eller göra dig redo för det första egna boendet. För i takt med att du växer och tar mer mogna beslut, så ger du också dina pengar en chans att växa. Därför har vi samlat guider och filmer som hjälper dig att säkra dina vuxenpoäng och växa ekonomiskt. 

Börja spara +5000 vuxenpoäng

Alla vet att sparande är bra – men hur mycket ska man spara egentligen? Behöver man tänka på pensionen fastän man är ung? Och vilket är det bästa sortens sparande? Välkommen in i valvet och få expertråd. (2.26 min)

Starta ISK +4000 vuxenpoäng

ISK, eller investeringssparkonto, är en av de vanligaste sparformerna – men hur fungerar det egentligen? Vad är skillnaden mellan ISK och ett vanligt sparkonto? Och hur mycket kostar det? Välkommen in i valvet och få expertråd. (2.40 min)

Köpa första boendet +15 000 vuxenpoäng

Tanken på det första egna hemmet kan vara både lockande och skrämmande – för hur gör man egentligen med kontantinsatsen? Måste man stå på hela bolånet själv? Och ska man ha rörlig eller bunden ränta? Välkommen in i valvet och få expertråd. (3.32 min)

Köpa aktier +7000 vuxenpoäng

Det är dags att ta klivet in på börsen och köpa aktier – men hur funkar det egentligen? Vad ska man ha för investeringsstrategi? Och hur väljer man företag att köpa aktier i? Välkommen in i valvet och få expertråd. (3.11 min)

Quiz – hur många vuxenpoäng får du? 

Gör vårt quiz, testa dina ekonomikunskaper och samla vuxenpoäng här. 

Gör vårt quiz