Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Spara din veckopeng och få råd med något stort

dekorativ bild

Får du vecko- eller månadspeng? Har du i så fall tänkt på att du kan börja spara till något som du verkligen vill ha? Kanske en ny cykel, en biokväll eller en gitarr.

Godis är gott. Därför kan det lätt bli så att man använder hela sin veckopeng till godsaker. Eller till mobilspel. Fast det går också att få råd med någon större, roligare sak för veckopengen.

Det du i så fall behöver göra är att spara. Alltså att köpa lite mindre gott och lägga undan en del av veckopengen till senare. När sparandet har fått växa ett tag finns chans att köpa något som du verkligen vill ha.

Vad du sparar till bestämmer du själv. Det kan vara allt från en leksak till konsertbiljetter, eller fickpengar om familjen ska åka på semester. Men hur gör man för att komma i gång?

Ett bra tips är att börja lägga undan till exempel hälften av din veckopeng. Gör det gärna direkt när du får den. När tiden går brukar det vara kul att se hur sparandet växer och du närmar dig ditt mål.

Lycka till!