Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Livet efter att barnen flyttat

Barn som flyttar hemifrån lämnar inte någon bakom sig. De följer bara sin egen väg och byter hem. Men när ett barn lämnar sitt föräldrahem för att skapa sitt eget kan det skapa ett tomrum för föräldrarna. Plötsligt har du mer tid för dig själv som du kanske inte vet vad du ska göra med. Men att ta reda på det kan i sig vara spännande.

Att tänka på när barnen flyttar ut

Förutom de emotionella aspekterna finns det också en del praktiska saker att ta ställning till. Nu är det ett bra tillfälle att se över din pension och kanske utöka pensionssparandet när det ekonomiska utrymmet blir större. Du och din partner bör också planera för ekonomin om en av er går bort. Och passa på att se över era försäkringar och se om det går att spara in på något.

När barnen har flyttat ut börjar också många föräldrar fundera på om de vill bo kvar i bostaden. En del vill flytta till något mindre och andra vill prova på att flytta utomlands några år. Oavsett vilka framtidsplaner du har är det bra att planera i god tid eftersom det kan bli svårare att ta nya bolån när man är pensionär.

Ring upp mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. Vill du kontakta oss istället?
Vi har öppet dygnet runt och du når oss på 0771-365 365.

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen. Det är en bekräftelse på att du pratar med oss.

Hjälpte den här sidan dig?

Tack för ditt svar.