Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Ta autobahn till USA – investera i amerikanska bolag redan idag

Använd vår mobilapp för att handla omkring 90 amerikanska bolag som är listade också på den tyska börsen.

Allt eftersom det har blivit enklare och billigare för småsparare att handla utländska aktier har intresset vuxit. I vår mobilapp kan du redan idag, via Tyskland, handla omkring 90 amerikanska bolag som är listade också på den tyska börsen.

Tjuren på Wall Street och den amerikanska börs­byggnaden är inte bara populära turistmål i New York – det är också handels­platsen för flera av världens största noterade bolag. Också några svenska globala export­succéer, som Autoliv och Spotify, finns noterade på New York Stock Exchange. 

Allt eftersom det har blivit enklare och billigare för småsparare att handla utländska aktier har intresset vuxit. Det har blivit vanligare bland svenska aktie­sparare att placera delar av sitt spar­kapital på marknader i andra delar av Europa, men framför allt i USA. De senaste årens starka utveckling för amerikanska tech-bolag visar att den trenden är här för att stanna.

SEB har under hösten 2023 lanserat aktie­handel i fem europeiska länder utanför Norden. Våra blickar är nu riktade mot Nord­amerika och vi arbetar för fullt med att lansera aktie­handel i USA och Kanada. Men redan idag går det, via Tyskland, att handla omkring 90 amerikanska bolag som är listade också på den tyska börsen. De är tillgängliga för handel i vår mobilapp med ett konkurrens­kraftigt courtage på minst 10 kronor eller 0,09 procent i rörligt courtage. 

Viktigt att komma ihåg är att det är depåbevis och inte aktier, och det kommer inte att vara möjligt att konvertera innehav köpta i Tyskland till aktier i samma bolag handlade i USA. Det är inte lika mycket handel i de tyska listningarna som i de amerikanska aktierna. Men för småsparare brukar likviditeten vara tillräcklig. De dubbellistade amerikanska bolagen handlas i euro under tyska börsens öppet­tider.

Värdet på finansiella instrument kan både stiga och falla och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Om du investerar i finansiella instrument som är uttryckta i utländsk valuta, kan förändringar i valuta­kurserna påverka avkastningen.

Patrick Åhrén
Ansvarig för SEB:s sparerbjudande

Patrick Åhrén

Ansvarig för SEB:s sparerbjudande

Patrick Åhrén