Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Överbryggningslån – tillfälligt bolån

Just nu! 0 % i ränta och 0 kr i uppläggningsavgift på överbryggningslån för dig med dubbla bostäder.*

På väg mot nästa boende? Ett överbryggningslån eller så kallat brygglån är ett tillfälligt lån för dig som ska betala din nya bostad innan du har fått betalt för din gamla. En smidig lösning som gör det enklare att kliva över tröskeln till ditt nya hem.  

Så fungerar överbryggningslånet

När du köper en ny bostad kan du under en viss period komma att äga två bostäder, din gamla och din nya. Om pengarna från försäljningen av din gamla bostad ska gå in som en del av kontantinsatsen för den nya, kan du behöva ha ett överbryggningslån fram tills att du har fått betalningen för din gamla bostad.  
 
Vårt överbryggningslån är ett tillfälligt lån som också är amorteringsfritt. Du betalar tillbaka lånet till oss så snart du fått pengarna från försäljningen av den gamla bostaden. Lånet beviljas efter sedvanlig kreditprövning. 

Korta fakta om överbryggningslånet 

  • Lånet löper till dess att du fått betalt för din gamla bostad (max 6 månader). 
  • Räntan är rörlig (under erbjudande­perioden t.o.m. 31 december 2024 gäller fast ränta 0% för den som uppfyller villkoren ovan).
  • Lånet är amorteringsfritt.  
  • Erbjuds om bolånet i den nya bostaden placeras i SEB. 

Representativt exempel för överbryggningslån

Med ett lånebelopp på 1 000 000 kronor som återbetalas i sin helhet vid slutet av löptiden, en löptid på 6 månader, en ränta på 0 procent, en uppläggningsavgift på 0 kronor och en aviseringsavgift på 0 kronor givet automatisk betalning, blir den effektiva räntan 0 procent. Antalet avbetalningar blir en (1). Ränta per 1 januari 2024. Räntan är fast under lånets löptid.

Frågor och svar om överbryggningslån

Om köpet inte genomförs behöver du betala tillbaka över­bryggnings­lånet direkt. Det är också viktigt att vi får information om tillträdes­dagen skulle ändras.

Om köpeskillingen ändras efter att överbryggningslånet beviljats och betalats ut behöver vi få ett nytt köpekontrakt eller överlåtelseavtal.