Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Studenterbjudande

Studietiden är en spännande del av livet. Som student får du chansen att bredda ditt kontaktnät, utforska nya tankar och forma framtiden utifrån dina drömmar och mål. Men samtidigt som studierna innebär en hel del jobb ska du ha kul under tiden också. För att kunna fokusera på det som är viktigt för dig är det bra om du känner att du har koll på din ekonomi.

Två manliga studenter diskuterar möjligheter som student bekvämt i en säng.

Ta del av vårt studenterbjudande

Vårt studenterbjudande gäller dig som får studiemedel från CSN och låter pengarna gå in på ett konto i SEB.

Är du redan kund ringer du 0771-365 365, tänk på att ha mobilt BankID eller din digipass till hands.
Vill du bli kund hos oss fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp.

Det här kan vi hjälpa till med

 • Appen där du enkelt betalar räkningar, sätter sparmål och får en överblick över din ekonomi med utgiftsdiagrammet.
 • Försäkra ditt hem genom Hedvig – Sveriges högst rankade hemförsäkring för studenter enligt Trustpilot. Just nu erbjuder vi försäkringen kostnadsfritt under 6 månader. Erbjudandet gäller till och med 2 december 2019. Därefter kostnadsfritt i 3 månader.
 • Swish, bankkort och kreditkort som är bra att ha med på resan om det andra blir stulet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår om du betalar minst 75 procent av din resa med kortet.
 • Personlig service dygnet runt, alla dagar på 0771-365 365. Vi pratar över 20 olika språk.
 • Studentlånet upp till 25 000 kronor.
 • Entreprenörslånet för unga mellan 18 och 35 år. Låna 10 000–25 000 kronor.
 • Enkla firman – en paketlösning som gör det enkelt att plugga och driva eget samtidigt.

Försäkra ditt hem genom Hedvig

– Sveriges högst rankade hemförsäkring enligt Trustpilot

Nu får du fri hemförsäkring i 6 månader genom Hedvig – bara för dig som är kund hos SEB. En trygg försäkring utan bindningstid. Perfekt för dig som pluggar. Har du redan en försäkring? Inga problem – Hedvig fixar bytet åt dig.
Läs mer om ditt erbjudande hos Hedvig

Checklista: 6 tips när du studerar

 1. Skippa uteluncher och restaurangmiddagar

  Laga mat hemma med vännerna istället. Handla storpack, handla i billigare matbutiker, håll utkik efter erbjudanden, orka laga matlåda och frys in. Här finns det hundralappar att spara – i veckan. Och får du in det på rutin kan du istället lägga pengarna på sådant som både är roligare och viktigare.
 2. Betala räkningarna direkt

  Med vår app kan du enkelt och snabbt skanna in räkningarna så fort du får dem. Då får du bättre överblick över pengarna och vet hur mycket du har att röra dig med.
 3. Låna eller köp begagnad kurslitteratur

  Efter hyran är kurslitteraturen en av de största utgifterna under studenttiden. Begagnade böcker kan spara flera hundralappar. På kursbiblioteken är det dessutom gratis att läsa dem. En annan taktik är att köpa en bok tillsammans med dina kursare, delad läsning – delad kostnad.
 4. Utnyttja rabatter

  Idag finns det en uppsjö av appar som visar restauranger som säljer matlådor för halva priset, hittar billigaste livsmedlen eller har specialerbjudanden på kläder. Använd alla hjälpmedel som finns i App store, Google play eller Windows. Håll också utkik efter erbjudanden i till exempel nyhetsbrev från olika handlare och andra företag.
 5. Sök stipendier

  Det finns flera olika webbplatser där alla stipendier finns samlade. Stipendier går att söka för hela utbildningar, men även för till exempel studieresor eller andra delar av utbildningen.
 6. Budgetinredning för studentlyan

  Ska du flytta och behöver möbler och prylar? Prata med släktingar och vänner om de har saker de behöver bli av med. Det brukar alltid vara populärt att få förrådet utrensat!

Frågor från andra i samma situation

Det är upp till dig, men tänk på att din inkomst påverkar studiestödet. Kolla med CSN vilka beloppsgränser som gäller under tiden du har studiemedel. Arbetar du under studietiden och har en ojämn inkomst över året bör du ansöka om skattejämkning (ändring av preliminär A-skatt). Skattejämkning innebär att du betalar rätt skatt från början. Din arbetsgivare ska enligt lag dra skatt från din lön. Men om du till exempel bara jobbar under sommaren eller helgerna, kan avdraget för skatt bli för stort eller för lågt om du har flera arbetsgivare. Ansök hos Skatteverkets e-tjänst eller med blanketten Jämkning för skolungdom och studerande (blankett SKV 4301).

Studenter sparar framförallt till ett framtida boende eller oförutsedda händelser. Hur mycket de sparar är individuellt. Det viktiga är att börja spara för att få en långsiktigt hållbar ekonomi.

Börja månadsspara under studietiden så får du in rutinen och kan sedan öka sparandet när du får jobb. Gör automatiska överföringar varje månad till ditt sparande så snart studiestödet eller lönen kommer in på kontot.

Som student är det viktigt att göra en budget och hålla sig till den. I vår app kan du hålla koll på utgifterna med hjälp av utgiftsdiagrammet. Den kategoriserar alla dina köp så att du får en enkel överblick över din ekonomi och kan följa utvecklingen månad för månad.

Vill du ha studenterbjudandet?

Tack så mycket!

Vi hör av oss till dig så fort vi kan.

Hoppsan!

Något gick fel. Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp.

Vill du ha ett jobb med världens möjligheter?

Varje år anställer vi runt 800 nya talanger – och det är bara i Sverige. Vi är övertygade om att alla våra medarbetare har något unikt att erbjuda.
Hitta lediga jobb och läs mer

Customer service