Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

SEB Debit – betala direkt

 • Betala med chip eller genom att blippa
 • Pengarna dras direkt från ditt konto
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår
 • Betala med chip eller genom att blippa
 • Pengarna dras direkt från ditt konto
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår

Om SEB Debit

Med SEB Debit kan du handla världen över. Kortet är ett Mastercard som du kan handla med i Sverige, utomlands och på nätet.

När du handlar dras pengarna direkt från ditt konto och så länge du har pengar på kontot har du pengar i plånboken. Under Kontohändelser på internetbanken kan du se alla dina köp och uttag, och lätt få en överblick över din ekonomi. SEB Debit ingår utan kostnad i vårt paket Enkla vardagen där du får alla våra vanligaste banktjänster för 50 kronor i månaden.

Fördelar med SEB Debit

 • Du kan själv byta din pinkod i en vanlig bankomat.
 • När du betalar mer än 50 procent av en resa med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. 
 • Du kan betala snabbt och enkelt genom att blippa.

Om du inte vill kunna blippa kan vi avaktivera funktionen. Gör först ett vanligt köp med chip och pinkod och ring sedan oss på 0771-365 365.

Erbjudanden

Tapster

Alla wearables från Tapster är anslutna till Fidesmo Pay, en mobil betaltjänst som gör att du kan betala i butik genom att blippa ett chip i en ring, klocka eller nyckelring. Lämna plånboken hemma och blippa din wearable istället.

Som SEB-kund får du 30 procents rabatt på alla produkter.

Mastercard Priceless och förtur hos Live Nation

Via ditt kort från Mastercard kan du ta del av rabatter och förmåner världen över. Dessutom får du förtur och kan välja prioriterade platser när du bokar biljetter till utvalda evenemang med Live Nation.

Stopservice

Stopservice är en omfattande tjänst som snabbt hjälper dig oavsett om du har blivit utsatt för en id-kapning, behöver spärra dina värdehandlingar eller blivit bestulen på värdesaker. Du som har SEB Credit betalar endast 297 kronor per år (ordinarie pris 347 kr per år).

Menzies lounger

Ska du flyga via Arlanda eller Landvetter har du möjligheten att besöka Menzies lounger och få fri tillgång till drycker, snacks, internetuppkoppling och tidningar.

Frågor och svar

Årspris: 420 kronor.

Kostnadsfritt för dig under 18 år. 

SEB Debit ingår i Enkla vardagen.

För fullständig prisinformation, se prislistan.

Med ett SEB Debit kan du

 • ta ut 15 000 kronor på ditt kort under en rullande period på fyra dagar
 • ta ut 40 000 kronor på ditt kort under en rullande period på 30 dagar
 • sätta in 15 000 kronor under en rullande period på 30 dagar via en insättningsautomat
 • Utomlands: Varierar mellan olika länder.

I dagsläget kan du inte ta ut pengar i butiker när du handlar. Vi samarbetar med Mastercard för att hitta en lösning så att du ska kunna göra det i framtiden.

Fler frågor och svar om våra kort

Ansök om SEB Debit på internetbanken eller genom att ringa oss på 0771-365 365. Vi har öppet dygnet runt, alla dagar.

SEB Debit under 18 år

För att ansöka om ett kort till ditt barn behöver du som förälder ringa oss för hjälp. Du behöver legitimera dig med digipass eller mobilt BankID i samtalet.

Efter samtalet skickar vi hem ett avtal som ska skrivas under och returneras. Är ni två föräldrar ska båda skriva under avtalet. När vi får tillbaka avtalet skickar vi kortet.

Engångsfullmakt för föräldrar (pdf)

Här kan du läsa mer om villkoren för SEB Debit och andra kort.

Villkor för kort (pdf)

Standardiserade termer för vissa av SEB:s betaltjänster (pdf)

För att underlätta för dig som kund har vi har tagit fram ett verktyg som gör det enklare för dig att jämföra valutaväxlingskostnader vid kortbetalningar.

Till valutaväxlingsverktyget

En hyllning till den nordiska naturen

För att minska miljöavtrycket är nya SEB Debit tillverkat av 84 procent biologiskt nedbrytbar plast som görs av majsstärkelse. Motivet på framsidan av kortet är inspirerat av de vita, vidsträckta sandstränderna på Österlen.

Läs mer om den nya kortdesignen

Reklamera ett kortköp

Du som kortinnehavare har möjlighet att få hjälp av oss att reklamera köp eller uttag på ditt kort om någonting har gått fel. Bifoga all dokumentation du har i form av kvitton, orderbekräftelse, leveransbekräftelse och den skriftliga kommunikation du har haft direkt med inköpsstället.

Har du till exempel drabbats av en dubbel­debitering, fel­debitering eller ej fått dina beställda varor, så ber vi dig i första hand att försöka lösa det direkt med inköps­stället.

Får du ingen hjälp av inköpsstället är du välkommen att göra en reklamation hos oss.

Något har gått fel vid mitt köp eller uttag

Har du upptäckt obehöriga köp eller uttag så behöver du spärra kortet snarast möjligt så att inga fler transaktioner kan genomföras. Kom ihåg att även polis­anmäla de obehöriga köpen.

Obehöriga köp eller uttag

Avser din reklamation köp eller uttag gjort på ett tappat eller stulet kort så behöver du spärra kortet omedelbart om det inte redan är gjort. Du måste även göra en polis­anmälan och bifoga den vid reklamations­tillfället.

Mitt kort är stulet eller tappat