Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Så jobbar SEB med hållbarhet | Företag

Vårt erbjudande med ett starkt hållbarhetsfokus

Världen har gemensamma utmaningar, och som bank kan och vill vi vara en del av lösningen. Genom ansvarsfulla råd och innovativa lösningar engagerar vi oss för att stödja våra kunder och tillsammans bidra till en bättre värld.


#1
Redan 2008 skapade vi Världsbankens första gröna obligation. 10 år senare var vi först ut igen. Då med världens första blå obligation för att minska föroreningarna och skydda den känsliga vattenmiljön i Östersjön.
144 000
Visste du att SEB:s egen gröna obligation har bidragit till att minska koldioxidutsläppen motsvarande utsläpp från 144 000 bilar per år?
30 bilj. ‎€
Genom initiativet IIGCC arbetar SEB och 230 andra investerare runt om i världen för att förmå de 100 största utsläpparna i världen att minska sina utsläpp enligt tvågradersmålet. Tillsammans förvaltar vi 30 biljoner euro.

Visste du att?

Vi utesluter företag som är involverade i gruvverksamhet där kol står för mer än 5 procent av bolagets omsättning.

Why women don't own

Sverige 2020. Kvinnor äger 33 % av privatägda aktier, 25 % av det samlade fastighetsvärdet och 15 % av marken. Det finns givetvis historiska förklaringar till att män äger betydligt mer än kvinnor. Men inte längre.

Vi är övertygade om att när kvinnor och män har lika möjligheter blir världen inte bara mer rättvis – den blir även mer framgångsrik och hållbar. 

Customer service