Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Kan jag stoppa amorteringen på mitt bolån under en period?

Om hushållets ekonomiska förutsättningar har försämrats väsentligt kan du ansöka amorteringsfrihet. Det kan till exempel handla om inkomstbortfall till följd av sjukdom, arbetslöshet eller liknande. Men det kan också vara aktuellt om att ett hushåll får så kraftigt ökade utgifter, till exempel för stigande elkostnader, att hushållets ekonomiska marginaler krymper markant.

För att räknas som särskilda skäl måste omständigheterna inträffa efter att du tog lånet. Alltså att det har skett något oväntat, som du inte hade kunnat förutse vid lånetillfället. Att ett hushåll är räntekänsligt och påverkas när låneräntan höjs är inte i sig ett särskilt skäl.
Läs mer om amorteringsfritt bolån

Du ansöker via internetbanken. Logga in och tryck sedan på ditt namn, välj Meddelanden och utskick, tryck på fliken Meddelanden därefter Skriv ett nytt meddelande. Välj kategorin Lån och sedan Amorteringsfrihet.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka