Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Säg ”ja” till varandra – och till ert drömbröllop

Börja månadsinvestera i fonder.

Börja månadsinvestera i fonder.

Oavsett vilka planer ni har för den stora dagen eller vilken nivå ni vill lägga ert firande på, så är det en god idé att börja investera i tid. Med en månadsinvestering kan ni få större utväxling på era pengar samtidigt som ni investerar i era gemensamma drömmar.

Börja månadsinvestera i fonder

  • Få pengarna att växa mer än på ett sparkonto
  • Med en månadsinvestering sprider du dina köp och din risk över tid
  • Välj bland våra smarta fondlösningar eller gör ett eget fondval

Att köpa fonder innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina insatta pengar.

Att arrangera sin livs fest är väldigt speciellt eftersom det handlar om känslor. – Det går att skapa sitt drömbröllop oavsett budget.
Johanna Kajson
VD och Bröllopskoordinator.
Johanna Kajson
Johanna Kajson

Så skapar ni ert drömbröllop – oavsett budget

”Fundera tidigt igenom vad som är viktigt för just er när ni ska planera ert livs fest.” Det säger Johanna Kajson, bröllopsexpert och bröllopskoordinator på Great Weddings, som hjälper blivande brudpar att skapa sitt drömbröllop – oavsett budget. Här är hennes bästa tips för hur ni får er stora dag att bli precis som ni tänkt er.

– Att sätta sig ner och göra en prioriteringslista på vad som är viktigt för just er, men även att tidigt gå igenom gästlistan. Hur många tror ni att ni blir på er stora dag? En gäst kan kosta mellan 700 och 3 000 kronor så det gör stor skillnad på 20 personer fler eller färre.

– Det är lätt att man missar alla de små utgifterna. Till exempel taxiresor till frisören och kyrkan för brudpar och brudfölje, rosenblad som ska kastas, picknickkorg till brudbilen, lite finare och dyrare underkläder, värmeljus, blockljus och ljusslingor är små kostnader som oftast landar i en stor dekorbudget i slutändan.

– Mat och dryck såklart samt festlokalen. De är de stora pelarna i budgeten, men även blommor, dekor och musiker om man vill ha livemusik brukar vara stora poster.

– Det som känns viktigt för just er. För någon kanske det är just liveband, men att man hellre bara har tvårättersmiddag. För någon annan så betyder maten allt och man lägger hellre krutet där, men kör Spotify på dansgolvet hela kvällen. Det finns inga rätt eller fel utan det viktigaste är att man hittar sitt speciella drömbröllop.

– Det är lite samma sak som när man har en mindre budget. Man ska gå till sig själv och fundera på vad man vill prioritera och var man helst vill lägga krutet. För någon kanske det är att servera äkta champagne istället för mousserande bubbel, medan för någon annan är det mängder av blommor från golv till tak eller ett liveband som följer med och spelar under hela bröllopshelgen.

– Ett smart knep är att tänka på gästernas flöde under hela dagen och inte bara utifrån er som brudpar. Då kommer de känna sig både välkomna och uppmärksammade. Om det finns någon mingeltid som riskerar att bli väntetid tills brudparet dyker upp så är det smart att fylla den med små härliga överraskningar, till exempel ett godisbord även om det är före middagen. Det är alltid superuppskattat för det känns så barnsligt busigt att äta godis före middagen. Ett annat knep är att ställa fram små presenter till gästerna på presentbordet där man lägger sin hälsning till brudparet. Det är en väldigt oväntad överraskning som blir så uppskattad.

– Galnaste, haha… Det beror på hur man menar, men för en tid sen, så hade jag äran att få koordinera ett riktigt hejdundrande partybröllop med extra allt. Det var dans på borden redan vid förrätten och shotglas som åkte i marken i sann festanda – en tradition som vi inte visste om, men som var så himla rolig att stå och titta på. Alla var hundratioprocent lyckliga och festglada. Det var som att se en film när de klev upp på borden och dansade loss mitt i allt trots ett slottsbröllop med fin lokal. Till och med slottsägaren stod bredvid mig och skrattade och njöt.

Är du inte kund hos oss?

Nu kan du som har mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund

Ring upp mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. Vill du kontakta oss istället?
Vi har öppet dygnet runt och du når oss på 0771-365 365.

Customer service