Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Avveckling av SEB European Opportunity Fund

SEB European Opportunity Fund C- SEK Lux kommer att avvecklas den 3 juni 2019. Bakgrunden till beslutet är att fondens tillgångar har sjunkit till en nivå där det är svårt att förvalta fonden effektivt.

 

  • Fonden stänger för handel klockan 09.00 den 3 juni 2019 och avvecklingsprocessen startas. Detta innebär att det inte är möjligt att köpa, sälja, byta eller överföra dina andelar i fonden efter denna tidpunkt.
  • Slutligt NAV (nettoandelsvärde) för fonden kommer att sättas den 4 juni 2019.
  • Kunder som har investerat i fonden kommer att få en betalning som motsvarar värdet av innehavet vid tidpunkten för fondens avveckling. Vår målsättning är att utbetalningen kan ske så snart det är möjligt.
  • Eventuella kostnader relaterade till fondens avveckling betalas av fondbolaget, SEB Investment Management AB.

Fondens fullständiga namn är SEB Fund 1 – SEB European Opportunity Fund, en matarfond registrerad i Luxemburg. Innehavet i fonden består främst av andelar investerade i mottagarfonden T Rowe Price Funds SICAV – European Equity Fund, som även den är registrerad i Luxemburg.

Månadssparande
Om du månadssparar i fonden behöver du ersätta den med en annan fond eller fördela ditt månadssparande på dina övriga fonder.

Gör du inte detta kommer den del av ditt månadssparande som skulle investerats i fonden att förbli oplacerat på ditt konto. Lättast gör du förändringen i din fondfördelning på internetbanken, hos Telefonbanken på telefon 0771 365 365 eller hos din rådgivare.

Customer service