Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Byte av förvaltningsteam för SEB:s läkemedels- och bioteknikfonder

Vi vill informera om att ansvaret för förvaltningen av våra läkemedels- och bioteknikfonder kommer att övergå till ett annat team inom fondbolaget SEB Investment Management den 1 februari 2021. Ny förvaltare för fonderna blir Angelica Fatouros som ingår i enheten fundamental aktieförvaltning.

Hon har lång och gedigen erfarenhet som läkemedelsanalytiker och förvaltare, samt en bakgrund som filosofie doktor inom läkemedel. Förvaltningen av fonderna kommer framöver skötas genom en så kallad fundamental investeringsprocess där bland annat analys av bolagens företagsledning och affärsmodell utgör centrala parametrar. Tidigare förvaltades fonderna utifrån en så kallad kvantitativ investeringsprocess.

Följande fonder och andelsklasser påverkas:

Fond/andelsklass ISIN
SEB Läkemedelsfond SE0000984122
SEB Läkemedelsfond D USD – Lux utd LU0047324214
SEB Bioteknikfond C EUR – Lux LU0385485148
SEB Bioteknikfond D EUR – Lux utd LU0118405827

 

Fondernas legala namn är SEB Fund 3 – SEB Medical Fund och SEB Concept Biotechnology

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fondandelar och andra finansiella instrument kan både stiga och falla i värde och det är inte säkert att du får tillbaka investerat kapital.