Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Avveckling av SEB European Opportunity Fund

SEB European Opportunity Fund C- SEK Lux kommer att avvecklas den 3 juni 2019. Bakgrunden till beslutet är att fondens tillgångar har sjunkit till en nivå där det är svårt att förvalta fonden effektivt.

 

  • Fonden stänger för handel klockan 09.00 den 3 juni 2019 och avvecklingsprocessen startas. Detta innebär att det inte är möjligt att köpa, sälja, byta eller överföra dina andelar i fonden efter denna tidpunkt.
  • Slutligt NAV (nettoandelsvärde) för fonden kommer att sättas den 4 juni 2019.
  • Kunder som har investerat i fonden kommer att få en betalning som motsvarar värdet av innehavet vid tidpunkten för fondens avveckling. Vår målsättning är att utbetalningen kan ske så snart det är möjligt.
  • Eventuella kostnader relaterade till fondens avveckling betalas av fondbolaget, SEB Investment Management AB.

Fondens fullständiga namn är SEB Fund 1 – SEB European Opportunity Fund, en matarfond registrerad i Luxemburg. Innehavet i fonden består främst av andelar investerade i mottagarfonden T Rowe Price Funds SICAV – European Equity Fund, som även den är registrerad i Luxemburg.

Månadssparande
Om du månadssparar i fonden behöver du ersätta den med en annan fond eller fördela ditt månadssparande på dina övriga fonder.

Gör du inte detta kommer den del av ditt månadssparande som skulle investerats i fonden att förbli oplacerat på ditt konto. Lättast gör du förändringen i din fondfördelning på internetbanken, hos Telefonbanken på telefon 0771 365 365 eller hos din rådgivare.