Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Ändrad gräns för när fonder stängs för handel

Normalt kan du handla fonder som finns på SEB:s fondkurslista de dagar då de finansiella marknaderna, t ex börsen, har öppet. Därför sker vanligtvis ingen fondhandel på helgdagar.

Från och med den 1 oktober 2016 kommer SEB:s egna fonder som har med minst 30 procent av sina tillgångar i ett visst land att vara stängd för handel när till exempel börsen i det landet har stängt för handel på grund av helgdagar eller andra orsaker som till exempel tekniska problem. Till exempel så kommer en fond som har 30 procent eller mer av sina tillgångar investerade i den amerikanska aktiemarknaden att vara stängd för handel på Thanksgiving då den amerikanska börsen har stängt.
Tidigare har SEB:s fonder varit stängda för handel när minst 50 procent av fondens tillgångar påverkats av stängda marknader. SEB har nu beslutat att sänka denna gräns till 30 procent. Den lägre gränsen gör det lättare att anpassa fonden till förändrade marknadsvillkor.

Handel med våra fonder på SEB:s kurslista

Vår fondhandelspolicy tillåter inte handel och kurssättning i fonder som är stängda för handel. Inget andelsvärde beräknas de dagar som en fond är stängd för handel. Dock kan du som kund fortfarande lägga order i en fond, men ordern genomförs först när fonden öppnat igen.