Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Möjligheter i alternativa investeringsfonder

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan både stiga och falla och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen är generell och utgör inte någon individuell rådgivning.

Vi erbjuder dig som rådgivningskund inom alternativa investeringar i SEB Private Banking bland annat möjlighet att investera i fonden Ymer Alternative Credit, ett erbjudande som vi på SEB är ensamma om.

Vi erbjuder alternativa investeringsmöjligheter bland annat genom vårt fondbolag SEB Investment Management AB, med lång erfarenhet inom Private Equity, fastigheter och mikrofinans.

SEB Investment Management AB har med åren vuxit till att bli en av Europas största förvaltare inom mikrofinans och en global Private Equity-investerare med bas och spetskompetens i Norden.

Dessutom har vi en rad exklusiva samarbeten med starka investeringspartners och ett etablerat nätverk globalt. Det gör det möjligt för oss att ge access till ytterligare nischade investeringsmöjligheter inom exempelvis infrastruktur, Private Equity och Private Debt.

Grundlig analys av de fonder vi väljer att erbjuda

För att kvalitetssäkra de alternativa investeringsfonderna från våra partners har vi ett dedikerat Manager Research-team som genomför en omfattande ”due diligence” och analys av fonderna. Denna kvalitetssäkringsprocess är av särskilt stor betydelse för alternativa investeringsfonder, givet den ofta längre investeringsperioden.

Analysen ger oss värdefulla insikter kring förvaltarnas styrkor och utvecklingsområden, jämfört med andra konkurrerande alternativ, inom såväl förmåga att skapa avkastning liksom att ta hänsyn till hållbarhet i investeringsprocessen.

Vi delar med oss av resultatet av vår analys med fondförvaltarna, för att kunna påverka dem i positiv riktning, till fördel för dig som kund.

Inte bara för professionella investerare

Många alternativa investeringsfonder riktar sig fortfarande endast till så kallade professionella investerare, men vi jobbar aktivt med att hitta alternativa investeringsfonder även för våra icke professionella investerare, säger Fredrik Johansson.

Räntestrategi med en annan typ av risk

I höst erbjuder vi dig som rådgivningskund inom alternativa investeringar i SEB Private Banking bland annat möjlighet att investera i fonden Ymer Alternative Credit, ett erbjudande som vi på SEB är ensamma om.

Förvaltarna placerar i diversifierade portföljer av lån som ofta finansierar bolag som ägs av Private Equity. Det är en räntestrategi med en annorlunda typ av risk jämfört med traditionella ränteplaceringar, som trots låga räntor har potential att generera god avkastning för den långsiktige investeraren.

Ymer är den första fonden i Norden med denna typ av strategi.

Hör gärna av dig till din private banker för mer information.

Fler svar från våra Private Banking experter

Våra experter svarar – en av våra mest lästa och omtyckta artikelserier någonsin.

Läs fler artiklar

Är du privatperson med mer än 5 miljoner kronor att placera? Är en entreprenör i stark tillväxt? Eller vill etablera ett Family Office eller ha en partner till ditt befintliga? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp och berättar mer om vårt erbjudande och hur det kan anpassas efter just dina behov.

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen. Det är en bekräftelse på att du pratar med oss.