Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Direktinvesteringsmöjligheter i börsintroduktioner och onoterat genom SEB

SEB är sedan länge en ledande investmentbank i Norden, med en stark ställning bland stora bolag. Det gör att vi bland kan ge dig tillgång till intressanta börsintroduktioner.

Ny enhet för snabbväxande företag

Vi vill också underlätta för mindre företag att växa och få projekt att lyckas, samtidigt som vi vill erbjuda möjligheter att investera i dem.

Därför satsar vi nu ännu mer tillsammans med specialistavdelningen SEB Corporate Finance Growth (du kanske känner dem under det tidigare namnet Singular), för att hjälpa snabbväxande företag med kapitalanskaffning och rådgivning kring förvärv och försäljningar, både i onoterad och noterad miljö.

Vi ser att företag kommer allt tidigare till kapitalmarknaden för att söka finansiering. Då finns vi där för att hjälpa dem, samtidigt som vi kan ge dig unika investeringsmöjligheter.

Investera i bolag redan innan de går till börsen

Förutom intressanta börsintroduktioner och investeringar i små snabbväxande onoterade bolag eller investeringsprojekt kan vi också hjälpa till med investeringar i så kallade ”pre-IPOs”, det vill säga bolag som har en tydlig plan att notera sig inom ett par år. De har potential att ge attraktiv avkastning, men är i regel annars svåråtkomliga för privata investerare.

Några av de senaste pre-IPos vi har erbjudit, och som sedan har gått vidare till att notera sig, är bland annat fastighetsbolaget Fortinova och den nu noteringsaktuella digitala utbildningsappen Albert.

Så kan du få ännu fler investeringsförslag

Börsintroduktioner är ofta tillgängliga för alla kunder i Private Banking. Be din private banker om att få prenumerera på börsnoteringsnyheter via mail. Då berättar vi för dig så fort ett bolag är på väg till börsen som vi kommer att erbjuda investeringar i – och skickar sedan mer information när teckningen väl startar.

För investeringar i onoterade bolag krävs ett medgivande från dig att ditt namn delas med vår investmentbank och även det bolag som söker kapital. Be att din private banker hjälper dig att skriva under en tillåtelse om detta, om du vill få information om till exempel pre-IPO:s.

För olika typer av fondinvesteringar är det fondbestämmelser som styr vilka som kan investera.

Hör gärna av dig till din private banker för mer information.

Fler svar från våra Private Banking experter

Våra experter svarar – en av våra mest lästa och omtyckta artikelserier någonsin.

Läs fler artiklar

Är du privatperson med mer än 5 miljoner kronor att placera? Är en entreprenör i stark tillväxt? Eller vill etablera ett Family Office eller ha en partner till ditt befintliga? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp och berättar mer om vårt erbjudande och hur det kan anpassas efter just dina behov.