Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Erbjudande till dig som är medlem i Akademikerförbundet SSR

 • Förmånliga lån och kostnadsfria banktjänster.
 • Förstklassig rådgivning, prisbelönta fonder och cashback på alla inköp.
 • Kostnadsfritt låneskydd i 3 månader.

Vår ambition är att göra livet enklare för dig. En enklare vardag där det finns plats för dina mål och drömmar. Det är därför vi alltid har en helhetssyn när vi tillsammans går igenom dina framtids­planer. Allt för att skapa förutsättningar för en mer hållbar ekonomi så att du kan leva som du vill – hela livet.

Rådgivning och banktjänster

Förstklassig rådgivning för hela din ekonomi

Våra kunniga rådgivare hjälper dig med hela din ekonomi – oavsett var i livet du befinner dig. Rådgivning är grunden i allt vi gör och för oss är varje kund unik. Vi hjälper dig att få bättre koll på din vardagsekonomi, ditt sparande och dina lånemöjligheter.

Kontakta oss för att boka ett möte

Kostnadsfria banktjänster i 1 år

Med Enkla vardagen får du ett paket med de vanligaste banktjänsterna som internetbanken, kreditkortet SEB Credit med 60 dagars räntefri kredit, våra prisbelönta appar och personlig service dygnet runt. Allt kostnadsfritt första året värde 600 kronor och därefter 50 kronor per månad (kostnadsfritt om du är under 24 år).

Logga in och ansök om Enkla vardagen

Kostnadsfritt låneskydd i 3 månader

Som medlem får du vårt låneskydd helt kostnadsfritt de tre första månaderna. Ett låneskydd ger dig trygghet om du blir sjuk eller arbetslös och innebär att du får hela eller delar av dina lånekostnader betalade av oss. Du kan också ge dina närstående möjlighet att lösa hela eller delar av lånet om du skulle avlida.

Teckna låneskydd

Tillgång till familjejuridik

Med rätt avtal på plats kan du och din familj vara bättre förberedda om något oförutsett skulle hända. Vår samarbetspartner Lexly hjälper dig att se över vad som kan vara viktigt i just din situation. Du får ett kostnadsfritt rådgivningsmöte med en jurist via telefon samt tillgång till 12 olika avtal online, bland annat samboavtal, äktenskapsförord och testamente. 

Lexlys samarbete med SEB

Cashback på alla inköp

Med vårt exklusiva kort SEB Invited får du 1 procent tillbaka på alla dina inköp – kostnadsfritt i 12 månader. Med kortet följer också Mastercards Concierge och förmånliga köp- och reseförsäkringar. Kostnadsfritt de 12 första månaderna (värde 1 800 kronor). 

Ansök om SEB Invited

Prisbelönta fonder

Topprankad analys, prisbelönta fonder och ett brett utbud av placeringar som bidrar till miljömässig och social nytta. I vårt utbud hittar du fonder inom olika marknader och risknivåer, förvaltade av både SEB och andra aktörer. Vi hjälper dig välja fonder utifrån dina behov.

Utforska våra fonder i fondlistan

Frågor och svar om medlemslån

Den ränta du får visas i låne­beskedet. Räntan är rörlig och kan komma att ändras under lånets löptid. Den ränta du har på ditt lån kan alltså bli lägre eller högre än den som vi erbjuder på nya lån.

För att kunna ansöka och teckna ett medlemslån hos oss behöver du:

 • vara medlem i någon av de fackföreningar eller organisationer som vi har avtal med. Det räcker inte med att vara medlem i fackföreningens a-kassa
 • vara över 20 år gammal
 • ha en årsinkomst över 300 000 kronor.
 • ha varit folkbokförd i Sverige minst tre år.

Du betalar tillbaka ditt medlemslån från 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du vill kan du göra större inbetalningar för att betala tillbaka ditt medlemslån. Naturligtvis kan du också lösa hela lånet när du vill utan extra kostnad. Kontakta i så fall oss på 0771-365 365.

Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

För att vi ska kunna behandla din ansökan kommer vi att begära ut en kreditupplysning från Upplysnings­­centralen (UC). Det är nödvändigt för att vi ska kunna bedöma din kreditvärdighet.

Du kan höja ditt nuvarande medlemslån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kreditbedömning och skickar ett nytt skuldebrev som du skriver under och skicka tillbaka till oss. Du kan ansöka om att höja ditt medlemslån på 0771-365 365, via internetbanken eller genom att besöka något av våra kontor.

Om du ansöker om en höjning av medlemslån på internetbanken bjuder vi på uppläggnings­avgiften, annars tar vi ut en ny uppläggningsavgift på 300 kronor.

Normalt sett har du pengarna på ditt konto i SEB samma eller nästkommande vardag som vi tagit emot underskrivet skuldebrev. Om du vill att lånet ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

När du ansöker om vårt medlemslån behöver du ha följande tillgängligt:

 • uppgifter om dina inkomster och skulder
 • uppgifter om dina boendekostnader
 • namnet på din arbetsgivare
 • anställningsdatum
 • kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet.

Om ni är två som söker behöver även din medlåntagare ange samma uppgifter.

Bolånekalkyl – hur mycket får jag låna?

Bra att ha tillhands när du kontaktar oss om lånelöfte:

 • uppgifter om inkomst
 • uppgifter om tillgångar och skulder
 • fastighetsbeteckning och bostadsrättsföreningens namn
 • uppgifter om befintliga lån.

Kontakta oss

Ring oss så hjälper vi dig med ditt bolån. Vi har öppet vardagar 8–18.