Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Varning för falska nyhetsartiklar och annonser om SEB

Vi vill varna för falska nyhets­artiklar och annonser om SEB och SEB:s vd som just nu cirkulerar på sociala medier och på nätet, och ofta innehåller erbjudanden kopplade till krypto­valutor.

Dessa artiklar och annonser utgör bedrägeri­­försök och vi vill vara tydliga med att de inte kommer från SEB och inte har någonting med banken eller bankens vd att göra. Vi har anmält dem och arbetar för att de ska tas bort. 

Liknande bedrägerier, där man till exempel erbjuder krypto­­valutor och använder kända personer och påhittade nyhets­­artiklar som ser ut att vara publicerade i stora tidningar, har cirkulerat de senaste åren och under lång tid varnats för. Vi vill också vara tydliga med att SEB inte tillhanda­­håller produkter eller tjänster relaterat till krypto­valutor, vilket bland annat beror på att krypto­­valutor är omogna både som betalnings­­medel och investerings­­objekt och på att risken för penning­­tvätt bedöms vara hög.

Tips för att undvika bedrägerier

Exempel på bedrägerier