Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Billån – Låna till bil med Enkla lånet

Fördelar med Enkla lånet

  • Ingen kontantinsats
  • Du behöver ingen säkerhet
  • Tillsammans med Trygg-Hansa kan vi erbjuda dig en förmånlig fordonsförsäkring

Ansök om Enkla lånet

Om låna till bil med privatlån Enkla lånet

Om du vill låna till att köpa bil, motorcykel, husvagn eller något annat motorfordon är privatlån Enkla lånet ett bra finansieringsalternativ. Du kan låna upp till 350 000 kronor och du behöver varken kontantinsats eller säkerhet. Tillsammans med Trygg-Hansa kan vi dessutom erbjuda dig en förmånlig fordonsförsäkring.

Du kan välja att ansöka om Låneskydd till ditt lån. Låneskydd är en försäkring som ger dig en mer skyddad privatekonomi. Om du blir sjuk eller ofrivilligt arbetslös får du hela eller delar av dina lånekostnader betalda.
Läs mer om Låneskydd 

För att ansöka om privatlån ska du:

  • Vara minst 18 år
  • Ha en fast inkomst på minst 210 000 kronor per år
  • Vara fri från betalningsanmärkningar
  • Ha varit folkbokförd i Sverige minst två år

Hur ansöker jag snabbast? 

Du ansöker snabbast om privatlån Enkla lånet här eller på internetbanken. Du väljer själv vilket konto som pengarna ska sättas in på, men det måste vara ditt eget. Fyll i kontonummer inklusive clearingnummer i din ansökan.

När vi har behandlat din ansökan skickar vi ett skuldebrev till dig som du måste skriva under och skicka tillbaka till oss.

När får jag lånebesked?

Om du söker privatlån här eller på internetbanken får du lånebesked inom senast 24 timmar. Vill du ha hjälp med ansökan är du välkommen att ringa oss eller besöka ett kontor.

Vilken ränta får jag?

Den ränta du får på privatlån Enkla lånet är individuell och för närvarande 3,55–10,85 %. Bedömningen baserar vi på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och eventuellt tidigare lån.

Ingen uppläggningsavgift på internetbanken

Om du redan är kund hos oss och ansöker om privatlån via internetbanken bjuder vi på uppläggningsavgiften, annars kostar det 300 kronor. Att betala tillbaka lånet via autogiro kostar ingenting.

Normalt har du pengarna på ditt konto i SEB inom 4-5 vardagar efter att vi har tagit emot skuldebrevet. Vill du att ditt privatlån ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

Behöver du ha pengarna snabbare än så kan du besöka något av våra kontor efter att ditt lån är beviljat. Det gäller bara om lånet ska betalas ut till ett konto hos oss.

Betala tillbaka Enkla lånet

Du betalar tillbaka privatlån Enkla lånet under 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du vill kan du göra större inbetalningar för att betala tillbaka lånet snabbare. Naturligtvis kan du också lösa hela ditt privatlån när du vill utan extra kostnad - kontakta i så fall 0771-ENKLALANET (0771-365 525).

Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

Höja Enkla lånet

Du kan höja ditt nuvarande privatlån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kreditbedömning och skickar ett nytt skuldebrev som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss. Du kan ansöka om en höjning av ditt privatlån på telefon, 0771-365 525, via internetbanken eller genom att besöka något av våra kontor.

Om du ansöker om en höjning av privatlån Enkla lånet på internetbanken bjuder vi på uppläggningsavgiften, annars tar vi ut en ny uppläggningsavgift på 300 kronor.

När du blir kund i SEB kan du få förmånlig fordonsförsäkring via vår samarbetspartner Trygg-Hansa. I fordonsförsäkringen för SEB-kunder ingår t ex tillägget Självriskrabatt utan kostnad det första året samt drulleförsäkring för bil. 
Läs mer och boka en försäkringsgenomgång

Representativt exempel för Enkla lånet: Vi har en individuell prissättning och kreditprövning görs alltid. Det får inte finnas några betalningsanmärkningar och lägsta årsinkomst är 210 000 kronor. Räntan är för närvarande 3,80–11,10 %. Om den rörliga årsräntan är 4,90 %, blir den effektiva räntan 5,14 % för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen) och med en uppläggningsavgift på 300 kronor. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 113 253 kronor och din månadskostnad blir 1 883 kronor. Årsränta per 2020-03-02.

Snabbfakta

Enkla lånet är till för dig som är minst 18 år och har en fast inkomst på minst 210 000 kronor per år.

Bra att ha när du ansöker om privatlån:

- Uppgifter om inkomst och skulder
- Namnet på din arbetsgivare
- Anställningsdatum
- Ett kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet

Bild på en kvinna som spänner fast säkerhetsbältet på sin son.

Tips om du ska köpa bil

Välj en säker bil av ett tillförlitligt märke, med bra andrahandsvärde och rostskydd. Samt, förstås, en bil som passar dina behov.
Läs om alla våra tips

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med din ansökan! Personlig service dygnet runt.

Customer service