Flytta bolån till oss

Om du har bolån hos en annan bank kan du flytta lånet till oss. Vi hjälper dig med alla steg längs vägen.

Ansök om att flytta bolån

Flytta bolån från en annan bank till oss

 1. Kontakta oss 
  Ring oss på 077-225 25 65, så får du veta vad vi kan erbjuda dig. Vi berättar om våra tjänster och vilken ränta du kan få på ditt lån.
 2. Ansök direkt på webben 
  När du har bestämt dig för att flytta ditt lån till oss ansöker du snabbt och enkelt direkt på webben. Det tar bara sju minuter.
  Ansök om bolån
 3. Vi hjälper dig 
  Efter att vi har beviljat din ansökan hjälper vi dig att bli kund hos oss. Vi kan också hjälpa dig att avsluta dina affärer med din gamla bank.

Bra att tänka på om du har bostadsrätt

Be föreningen om ett utdrag ur lägenhetsförteckningen
När vi har beviljat din ansökan behöver vi ett utdrag ur föreningens lägenhetsförteckning. Be din förening om utdraget och skicka det till oss via post eller e-post. Utdraget får inte vara äldre än 30 dagar.

Du kan behöva betala en pantsättningsavgift
När du höjer ett bolån och använder din lägenhet som säkerhet behöver det nya lånet registreras i föreningens lägenhetsförteckning. Många föreningar tar ut en avgift för det. Den kallas pantsättningsavgift och brukar vara runt 450 kronor.

Hur beställer jag ett amorteringsunderlag för bolån vid bankbyte?

När du ska flytta ditt bolån till oss behöver du be din nuvarande bank om ett så kallat amorteringsunderlag. Amorteringsunderlaget visar vilka amorteringsvillkor som gäller för lånet som du vill flytta, till exempel hur mycket du amorterar idag och vilken värdering som ligger till grund för amorteringen.

Om du vill ha ett amorteringsunderlag från SEB behöver du kontakta oss.

Köp en ny bostad och låna hos oss

Kolla hur mycket du får låna 
Fyll i vår bolånekalkyl för att få en indikation på hur mycket du kan låna hos oss. Där finns också en steg för steg-guide med allt du behöver tänka på när du ska köpa en bostad.
Till bolånekalkylen

 

Tips!

Om du redan har lånelöfte hos en annan bank kan du vara med i budgivningen. Kontakta oss när du har vunnit budgivningen för att få veta vilken ränta vi kan erbjuda dig.