Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Till dig som är kund hos Svensk Fastighetsförmedling

Med oss är du redo för livet

När du köper eller säljer din bostad genom Svensk Fastighetsförmedling kan du ansöka om bolån hos oss till en förmånlig bolåneränta. Du får också rådgivning som utgår från hela din ekonomi och dina framtidsplaner, så att du är rustad för livets alla händelser – både de planerade och de oplanerade.

Bolånekalkyl – Hur mycket får jag låna?

I tabellen nedan ser du SEB:s bolåneränta samt den bolåneränta vi erbjuder dig idag. Den bolåneränta som du får fastställs först på utbetalningsdagen.


På övriga bindningstider gäller individuell prissättning/rabattering. Även från ovanstående bindningstider finns möjligheter att få ytterligare rabatt beroende på vad din individuella prissättning visar som bland annat påverkas av parametrar som bolånets storlek i förhållande till bostadens värde och hur mycket affärer du i övrigt har på SEB.

Exempel: Om du lånar en miljon kronor

Med ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, en rak amortering på 50 år, en ränta på 2,09 procent och automatisk betalning så blir den effektiva räntan 2,11 procent. Den första månadsbetalningen blir då 3409 kronor.

Om räntan är oförändrad under lånets amorteringstid (50 år) blir det sammanlagda beloppet du betalar 1 523 267 kronor före skattereduktion. Efter en skattereduktion på 30 procent blir det totala sammanlagda beloppet 1 366 287 kronor. Antalet avbetalningar har då varit 600 stycken.
Tänk på att om du har lön i annan valuta än svenska kronor kan beloppet som ska återbetalas påverkas av valutakursförändringar.

Krediten tillhandahålls av Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), 106 40 Stockholm, organisationsnummer: 502032-9081. För att låna behöver du ha ett konto och internetbanken hos oss. Som säkerhet för lånet pantsätts din bostad.

Låna upp till 85 procent av marknadsvärdet

Du kan låna upp till 85 procent av marknadsvärdet på din bostad efter sedvanlig kreditprövning. Hur mycket du behöver amortera beror på lånets storlek i förhållande till bostadens värde, även kallat belåningsgrad, och lånets storlek i förhållande till din inkomst.

Din bostad spelar en viktig roll för din ekonomi, men livet är mycket mer än din boendekostnad. Därför har vi alltid en helhetssyn i vår rådgivning där vi fokuserar på att du ska kunna leva som du vill – hela livet. Allt utifrån dina behov och just din situation.

En enkel vardag ger tid över till annat

För att du ska kunna lägga tid på det som är viktigt har vi skapat smarta och enkla lösningar för din vardagsekonomi. Och när du behöver personlig service finns vi här för dig dygnet runt, alla dagar.

Var förberedd när något händer

Ibland blir det inte som du tänkt dig. Därför ser vi till att du är rustad när det oväntade inträffar. Hos oss får du hjälp med både familjejuridiken och försäkringar så att du kan planera för framtiden och samtidigt skapa trygghet för dig och din familj.

Tillsammans kan vi göra skillnad

För oss handlar hållbarhet om två saker. Du ska ha en balanserad och hållbar ekonomi så att du kan förverkliga dina drömmar. Samtidigt vill vi tillsammans med dig göra långsiktig nytta för samhället och vår planet. Det gör vi genom att ta fram nya klimatsmarta tjänster.

Utöver en förmånlig bolåneränta har du andra fördelar när du köper eller säljer din bostad genom Svensk Fastighetsförmedling.

Lån till annat än boende

Utöver bolån kan du ansöka om lån till förmånliga villkor, det vi kallar för Enkla lånet. Du behöver inte ha någon säkerhet och betalar ingen uppläggningsavgift. Låna mellan 20 000 och 350 000 kronor.
Läs mer om Enkla lånet

Låneskydd kostnadsfritt de tre första månaderna

Låneskydd är en försäkring som ger dig en mer skyddad privatekonomi om du blir sjuk eller ofrivilligt arbetslös.
Läs mer om vårt låneskydd

Enkla vardagen kostnadsfritt det första året

Enkla vardagen samlar de vanligaste banktjänsterna i ett och samma paket. Du kan betala räkningarna, sköta ditt sparande och hålla koll på din ekonomi – allt via mobilen, surfplattan eller datorn.
Läs mer om Enkla vardagen

Bra att ha till hands vid ansökan

  • Uppgifter om inkomst
  • Uppgifter om tillgångar och skulder
  • Fastighetsbeteckning och bostadsrättsföreningens namn
  • Uppgifter om befintliga lån

Bolåneskydd – försäkra dina bolånekostnader

Du får hela eller delar av dina bolånekostnader betalda om du blir sjuk eller arbetslös. Kan också lösa ditt lån om du skulle avlida.

Läs mer om bolåneskydd

Våra bolånerådgivare hjälper dig gärna

Vardagar 9–21.30, lördag 9–17, söndag 10–18
0774-40 05 44

Customer service