Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Amorteringsfritt bolån

Under vissa omständigheter kan du få ett amorteringsfritt bolån eller amorteringsfritt privatlån. Om du till exempel har en belåningsgrad under 50 procent kan du få amorteringsfritt bolån. Om du köper nyproduktion kan vi också bevilja amorteringsfritt bolån upp till fem år. Under coronapandemin kan du också ansöka om tillfälligt amorteringsfritt bolån.

Så ansöker du om tillfälligt amorteringsfritt bolån

Med anledning av coronapandemin kan du som har bolån hos oss ansöka om tillfällig amorteringsfrihet fram till 31 augusti 2021. Du ansöker på internetbanken. Du som har ett låneskydd och blivit arbetslös eller sjukskriven kan eventuellt använda försäkringen istället. Försäkringen betalar då din amortering. Är du osäker på om du har ett låneskydd kan du kontrollera det på internetbanken. Ansök genom att skicka ett Meddelanden på sidan Utskick och meddelanden. Klicka på Skriv ett nytt meddelande och välj Lån. Tänk på att du som har ett låneskydd eventuellt kan använda försäkringen istället och få din amortering betald.

Så ansöker du om tillfälligt amorteringsfritt privatlån eller Enkla lånet

Nu kan du som har ett privatlån, även kallat Enkla lånet, hos oss ansöka om tillfällig amorteringsfrihet under två månader. Du ansöker på internetbanken genom att skicka ett Meddelanden på sidan Utskick och meddelanden. Klicka på Skriv ett nytt meddelande och välj Lån.

Amorteringsfritt – nyproduktion

Om du köper nyproduktion kan vi bevilja amorteringsfritt bolån upp till fem år om det finns goda skäl för det. Men vi rekommenderar alltid att du amorterar enligt huvudregeln.

Customer service