Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Nya villkor för betalkonton och betaltjänster

I samband med att vi skickar ut dina årsbesked ändrar vi även några av villkoren för betalkonton och betaltjänster, till exempel dina konton, kort och säkerhetslösningar som du använder som privatperson. De nya villkoren börjar gälla den 1 april 2019.

De viktigaste förändringarna

  • Nu kan du både spärra och hantera dina kort direkt i appen och på internetbanken. Därför har vi uppdaterat bestämmelserna 20.3.1 och 20.8.
  • Vi samarbetar med andra banker och företag för att kunna erbjuda tjänsten e-faktura. För att du ska kunna ta emot e-fakturor behöver vi lämna ut dina personuppgifter, till exempel ditt personnummer, till dessa företag. I bestämmelse 17.2.1.2 har vi förtydligat detta.
  • Bedrägeriförsöken mot privatpersoner ökar hela tiden. Därför har vi förtydligat bestämmelse 5.6.2 och 5.6.3 om ditt ansvar för att skydda dina säkerhetslösningar som till exempel personliga koder, mobilt BankID och digipass. Läs gärna mer om hur du skyddar dig på seb.se/bedrageriskydd.

Du behöver inte göra något

Om du accepterar villkorsändringarna behöver du inte göra något. Annars kan du utan kostnad säga upp enstaka tjänster eller hela avtalet före den 31 mars 2019.

Så här läser du villkorsbilagorna

För att du enkelt ska se vad vi har uppdaterat har vi byggt upp dokumentet så här:

  • Under respektive villkor som vi har uppdaterat står det från vilket datum det börjar gälla. Om du vill veta vad som gäller fram till dess hittar du alla gamla villkor i ett eget avsnitt längst bak i dokumentet. Exempelvis: Gäller fr.o.m. 2019-04-01 (t.o.m. 2019-03-31 gäller istället villkoret i avsnittet ”Villkor gällande t.o.m. 2019-03-31”).
  • Det datum som står högst upp på första sidan (Gäller fr.o.m. xxxx-xx-xx) är det datum då vi börjar använda den versionen av dokumentet.

Bilagor

Villkor betalkonton och betaltjänster
Terms and conditions in English

Customer service