Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Nya villkor för betalkonton och betaltjänster

I samband med att vi skickar ut dina årsbesked ändrar vi även några av villkoren för betalkonton och betaltjänster, till exempel dina konton, kort och säkerhetslösningar som du använder som privatperson. De nya villkoren börjar gälla den 19 april 2020.

De viktigaste förändringarna

  • Efter årsskiftet kommer Maestro-kortet att byta namn till SEB Debit limited. Med det nya kortet kommer det att vara möjligt att göra kontaktlösa betalningar. Därför har vi uppdaterat bestämmelse 20.5.
  • Den 19 april 2020 börjar en ny EU-förordning att gälla. Förordningen ska göra det enklare för dig som använder kort att jämföra olika företags valutaväxlingsavgifter för EES-valutor inom EES. Vi har därför uppdaterat villkoren för SEB Debit och SEB Debit limited med information om detta. Läs gärna mer i bestämmelse 20.9.
  • Vi har förtydligat bestämmelserna om när vi har rätt att säga upp avtal, konton eller specifika tjänster utifrån penningtvättslagstiftningen. Läs gärna mer i bestämmelse 10Vi har förtydligat att om du använder en tredjepartsaktör för att kunna se ditt engagemang hos oss, eller göra betalningar från dina konton hos oss via en tredjepartsaktör, måste du identifiera dig gentemot oss med en av oss godkänd säkerhetslösning. Läs gärna mer i bestämmelse 25.2 och 25.3.

Du behöver inte göra något

Om du accepterar villkorsändringarna behöver du inte göra något. Annars kan du utan kostnad säga upp enstaka tjänster eller hela avtalet före den 18 april 2020.

Så här läser du villkorsbilagorna

För att du enkelt ska se vad vi har uppdaterat har vi byggt upp dokumentet så här:

  • Under respektive villkor som vi har uppdaterat står det från vilket datum det börjar gälla. Om du vill veta vad som gäller fram till dess hittar du alla gamla villkor i ett eget avsnitt längst bak i dokumentet. Exempelvis: Gäller fr.o.m. 2020-04-19 (t.o.m. 2020-04-18 gäller istället villkoret i avsnittet ”Villkor gällande t.o.m. 2020-04-18”).   
  • Det datum som står högst upp på första sidan (Gäller fr.o.m. xxxx-xx-xx) är det datum då vi börjar använda den versionen av dokumentet.

Bilagor

Villkor betalkonton och betaltjänster
Terms and conditions in English

Customer service