Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Fondförsäkring

Fondförsäkring passar både dig som själv vill bestämma hur pengarna ska placeras och dig som hellre vill att någon annan sköter dina fondplaceringar. Vi vet att god riskspridning är nyckeln till lyckade placeringar. Därför erbjuder vi fonder med olika risknivåer och placeringsinriktningar. 

I vårt utbud hittar du fonder inom sju olika tillgångsslag – aktier, räntor, fastigheter, valutor, råvaror, hedgefonder och private equity. Genom att sprida ditt sparande på flera marknader och tillgångsslag ökar dina möjligheter till en jämn och god avkastning.

Du har tillgång till vårt stora utbud av kvalitetssäkrade fonder och kan själv välja mellan olika specifika fonder och tillgångsslag, eller använda en skräddarsydd fond anpassad för ditt sparmål.

Du betalar inga skatter eller avgifter vid fondbyten och behöver inte deklarera för eventuella vinster och förluster.
Pensionssparande i fondförsäkring – faktablad (pdf) 

De fonder som du kan välja mellan i ditt pensionssparande har vi noga valt ut. Fonderna utvärderas löpande och jämförs med andra fonder i sina respektive kategorier. Till vår hjälp har vi Sveriges bästa team på fondanalys - Manager Research inom SEB:s kapitalförvaltning - utsedda till etta på fondanalys två år i rad av tidningen Fondbranschen.

Här hittar du vårt fondutbud

Om du har svårt att välja fonder kan du välja en enda fond som tar hand om hela ditt pensionssparande: SEB Pensionsfond eller någon av våra strategifonder.

SEB Pensionsfond

SEB Pensionsfond är skräddarsydd för ett långsiktigt pensionssparande. Fonden är en blandfond som investerar i aktier och aktierelaterade värdepapper, obligationer och fonder som ger exponering mot andra tillgångsslag så som till exempel råvaror och valuta samt hedgefonder. Förvaltningen eftersträvar diversifiering och en långsiktigt stabil avkastning för att passa för ett långsiktigt pensionssparande

Strategifonder

En strategifond är en fond som investerar i andra fonder. Genom att spara i en strategifond får du tillgång till ett noggrant urval av andra fonder med exponering mot flera olika marknader och tillgångsslag. Här kompletterar vi traditionella aktier och räntor med nya tillgångar som fastigheter, valutor, råvaror, private equity och hedgefonder. Allt du behöver göra själv är att välja en risknivå för ditt sparande – resten sköter vi.

Villkor

Villkor

Vad kan jag placera i en fondförsäkring?

Privat pensionssparande
Tjänstepension
Kapitalförsäkring
Direktpension

Kontakta oss

Öppet måndag fredag 8-18. Du kan också besöka ditt närmaste bankkontor.


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service