Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Appen för unga

Med appen för unga kan barn under 18 år själva hålla koll på sina pengar och börja spara till någonting stort. Skillnaden mot vår app för privatpersoner är att den har vissa begränsningar. Ditt barn kan till exempel inte föra över pengar till andras konton.

Låt månadspengen flytta in i mobilen

  • Kolla saldot
  • För över pengar mellan egna konton
  • Börja spara och se pengarna växa

Ladda ner Iphone

Ladda ner Android

Bild på två unga tjejer som tittar på sina mobiltelefoner.

Så kommer du igång

Besök något av våra bankkontor tillsammans med ditt barn. Kom ihåg att ta med barnets mobiltelefon och godkänd legitimation för dig som förälder. Om ni är två vårdnadshavare behöver båda vara med. Om en av er inte kan följa med fyller ni i en engångsfullmakt.

Så fyller du i engångsfullmakten

När du väljer tjänster i fullmakten kryssar du i mobilt BankID, och om ni vill digipass.
Engångsfullmakt för förälder

SEB ID för unga – e-legitimation för våra yngre kunder

SEB ID för unga är en e-legitimation som ditt barn använder för att logga in i appen. Fördelen med SEB ID, jämfört med mobilt BankID, är att du som förälder enkelt kan förnya e-legitimationen direkt i din SEB-app under Verktyg när ditt barn byter mobiltelefon.

Obs!

Om ditt barn redan har ett mobilt BankID och du som förälder laddar ner ett SEB ID ersätter det barnets nuvarande mobila BankID. Därför ska du inte ladda ner SEB ID om ditt barn behöver mobilt BankID för att logga in på Försäkringskassan eller Skatteverket.
Läs mer om SEB ID för unga

  SEB ID Mobilt BankID
Utfärdas App Bankkontor
Förnyas App Bankkontor
Giltighet 2 år 2 år 
Används i dessa tjänster SEB:s app för unga och Swish Alla tjänster där mobilt BankID används

Om ditt barn byter mobiltelefon

Mobilt BankID är en e-legitimation som ditt barn använder för att logga in i appen. Mobilt BankID utfärdas av banken och är bundet till telefonen, men inte till telefonnumret. Om ditt barn byter telefon eller glömmer säkerhetskoden kan ni tillfälligt logga in med digipass, om barnet har skaffat en sådan. 

För att få ett nytt mobilt BankID besöker du något av våra bankkontor tillsammans med ditt barn. Om ni är två vårdnadshavare behöver båda vara med. Om en av er inte kan följa med fyller ni i en engångsfullmakt. När ni väljer tjänster i fullmakten behöver ni bara kryssa i mobilt BankID och, om ni vill, digipass.
Engångsfullmakt för förälder

Customer service