Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Privatlån – låna pengar till vad du vill med Enkla lånet

 • Låna mellan 20 000 kr och 350 000 kr.
 • Ränta på 6,95–14,40 % , se räkneexempel längre ner.
 • Lös ditt privatlån när du vill – utan extra kostnad.
 • Låna mellan 20 000 kr och 350 000 kr.
 • Ränta på 6,95–14,40 % , se räkneexempel längre ner.
 • Lös ditt privatlån när du vill – utan extra kostnad.

Om SEB:s privatlån Enkla lånet

Vad du än behöver låna pengar till – fixa hemmet, köpa nytt fordon eller för att bli av med dyra smålån – är det smidigt hos oss. Du ansöker enkelt om ditt privatlån här på webben och får besked inom 48 timmar.

Så går det till att låna pengar till ditt privatlån

 1. Ansök

  Du som är kund kan enkelt logga in och ansöka om lånet. Då går det fortare att fylla i formuläret och din ansökan hanteras snabbare. Du slipper dessutom uppläggningsavgiften på 300 kr som annars tillkommer vid ett beviljat lån. Du som inte är kund ansöker genom att fylla i låneformuläret.
 2. Skuldebrev

  Du får ditt lånebesked inom 48 timmar via ett sms, oftast får du beskedet snabbare. Vi skickar också ett skuldebrev till dig som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss.
 3. Utbetalning

  Lånet betalas oftast ut samma eller nästkommande vardag som vi tagit emot ditt underskrivna skuldebrev.

Så fungerar vårt blancolån Enkla lånet

Du kan låna pengar till låg ränta, mellan 20 000 kronor och 350 000 kronor, beroende på hur din ekonomi ser ut. Blancolån och privatlån är samma typ av lån.

 • Räntan sätts individuellt och du betalar tillbaka ditt blancolån på mellan 2 och 10 år.
 • Lånet är ett blancolån, alltså ett lån utan säkerhet i form av en bil eller ett boende.
 • Låna tillsammans med din make, maka eller sambo så ökar möjligheten att låna högre belopp.

Frågor och svar om att låna pengar med privatlån

Privatlån och blancolån är samma typ av lån. Det är ett lån där du inte behöver någon säkerhet i form av en bil eller ett boende. Eftersom du inte behöver lämna någon säkerhet finns det också ett tak på hur mycket du kan låna. Med vårt privatlån Enkla lånet kan du låna mellan 20 000 kronor och 350 000 kronor.

Vi har en individuell prissättning på vårt privatlån och vi gör alltid en kreditprövning. För att ansöka om privatlån ska du:

 • vara minst 20 år
 • ha en fast inkomst på 300 000 kronor per år
 • vara fri från betalningsanmärkningar
 • varit folkbokförd i Sverige i minst tre år.

Javisst. Du kan lösa hela ditt privatlån när du vill utan extra kostnad. Du också göra större inbetalningar för att betala tillbaka lånet snabbare. Ring oss på 0771-388 788 så hjälper vi dig.

Ja, kontakta gärna oss för en individuell lösning. Vi har olika typer av lån som kan anpassas för ditt behov. Du når oss på 0771-365 365.

Du betalar tillbaka ditt privatlån under 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

Du ansöker snabbast om privatlån här eller på internetbanken. Du väljer själv vilket konto som pengarna ska sättas in på, men det måste vara ditt eget. Fyll i kontonummer inklusive clearingnummer i din ansökan. När vi har behandlat din ansökan skickar vi ett skuldebrev till dig som du måste skriva under och skicka tillbaka till oss.

Ja, du kan höja ditt nuvarande privatlån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kreditbedömning och skickar ett nytt skuldebrev som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss. Enklast ansöker du om höjning av ditt privatlån på internetbanken. Då bjuder vi på uppläggnings­avgiften, annars tar vi ut en ny uppläggnings­avgift på 300 kronor. Du kan också ringa oss på 0771-388 788.

När du ansöker om vårt privatlån behöver du ha följande tillgängligt:

 • uppgifter om dina inkomster och skulder
 • uppgifter om dina boendekostnader
 • namnet på din arbetsgivare
 • anställningsdatum
 • kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet.

Om ni är två som söker behöver även din medlåntagare ange samma uppgifter.

Normalt sett har du pengarna på ditt konto i SEB samma eller nästkommande vardag efter att vi har tagit emot ditt underskrivna skuldebrev. Om du vill att ditt privatlån ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

Du får ditt lånebesked inom 48 timmar via ett sms, oftast får du beskedet snabbare.

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med din ansökan! Personlig service dygnet runt.

Representativt exempel för Enkla lånet

Vi har en individuell prissättning och kredit­prövning görs alltid. Räntan är för närvarande 6,95–14,40 procent. Om den rörliga årsräntan är 8,45 procent, blir den effektiva räntan 8,92 procent för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalnings­tillfällen) och med en uppläggnings­avgift på 300 kronor. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 123 255 kronor och din månads­kostnad blir 2 049 kronor. Årsränta per den 1 november 2023.