Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

SEB Selected – för dig med Private Banking

Tid är en dyrbar resurs. Vi vill skapa utrymme för dina ambitioner, idéer och mål. SEB Selecteds metallkort förenklar vardagen och ökar din valfrihet. 

Som Private Banking kund har du omedelbar tillgång till all vår expertis, avancerade tjänster och den bästa tänkbara servicen. SEB Selected är vårt mest exklusiva kort – som gör att du får mer tid till det som är viktigt för dig.

Fördelar med SEB Selected

Företagskort

 

  • Conciergeservice
  • LoungeKey
  • Unik försäkring
  • SAS Eurobonus

Logga in på Mitt SEB Selected

Vad får jag med SEB Selected?

Med SEB Selected – Mastercard World Elite betalar du enkelt i hela världen. Kortet ger dig ökad flexibilitet med upp till 45 dagars räntefri kredit utan köpgräns och möjlighet att delbetala fakturan.

Vi är redo att hjälpa dig dygnet runt. Med de förmåner, försäkringar och tjänster som ingår får du en smidigare och tryggare vardag, både hemma och på resande fot.

Conciergeservice

Mastercard Travel & Lifestyle services  hjälper dig dygnet runt med det du själv inte hinner med. Det kan till exempel handla om att boka bord, resor och teaterbiljetter. Första gången du använder tjänsten behöver du registrera dig. 

Till Mastercard Travel & Lifestyle services

LoungeKey

LoungeKey ger dig tillgång till vip-lounger på flygplatser världen över. Du får 10 fria besök per år att njuta av en lugn och exklusiv miljö medan du väntar på ditt flyg. Vid besöket visar du upp ditt kort för personalen och talar om att du tillhör LoungeKey.

Ladda ner LoungeKey appen för att lättare hitta till närmaste vip-lounge när du är på resande fot och för att ha koll på dina fria besök. Därefter kostar varje besök $35.  

Läs mer hos LoungeKey 

Fast Track

Fast Track är det snabbaste sättet att gå igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen, eftersom du då får tillgång till en prioriterad inpassering. För att få tillgång till Fast Track laddar du ner appen “Mastercard Travel Experiences” och registrerar ditt kort eller genom att gå in på hemsidan där du även ser alla tillgängliga flygplatser som har Fast Track.

Till Mastercard Travel Experiences

Reseförsäkring med unikt avbeställningsskydd

Om du avbokar en resa du har betalat med kortet får du tillbaka 75 procent av kostnaden oavsett anledning eller 100 procent med läkarintyg. Högsta ersättning är 30 000 kronor per försäkrad och 150 000 kronor per kort. Du kan bara avboka resor som inte är påbörjade. Försäkringen ger dig även ersättning för försenat bagage, försenad avgång och sen ankomst. Se maxbelopp och begränsningar i villkoren.

Vanliga frågor och svar

SAS Eurobonus

När du handlar med SEB Selected får du 15 SAS EuroBonus Extrapoäng per 100 kronor. Med SAS-appen kan du enkelt hålla koll på poängsaldot. Du är berättigad att få upp till 300 000 EuroBonus-poäng under ett kalender år (motsvarar köp på 2 miljoner SEK per år).

 Om du inte redan är medlem i SAS EuroBonus kan du snabbt registrera dig, helt kostnadsfritt.

Läs mer om SAS EuroBonus 

StopService

Med Stopservice kan du spärra alla dina värdehandlingar med ett enda samtal. Integritetsskyddet ger stöd och rådgivning för att minska risken att bli utsatt för ID-kapning och finns även där om din identitet hamnar i orätta händer. Du får även säkerhetsdekaler att fästa på dina käraste ägodelar som nycklar, dator och armbandsur för att öka dina chansen att få tillbaka dessa vid en eventuell förlust. Det gör vardagen tryggare och du kan lugnt tänka på annat. För dig som har SEB Selected är tjänsten kostnadsfri (ordinarie pris 369 kr per år).

Erbjudande hos StopService

Tillgänglighet i SEB:s app för privatpersoner

I SEB:s app under ditt SEB Selected, finns hantera kort. Här kan du: Spärra kort, ändra köpinställningar för en tryggare handel på nätet, reglera geografiskt användningsområde, visa pinkod eller ändra köpgräns.

Kontakta oss

Du som är Private Banking-kund kan vända dig till din service coordinator för mer information. Om du redan har kortet är du välkommen att kontakta vår kundservice för alla ärenden. Du når oss dygnet runt på 08-14 71 10.

Kontobestämmelser

Med SEB Selected betalar du enkelt i hela världen. Kortet ger dig ökad flexibilitet med upp till 45 dagars räntefri kredit utan köpgräns och möjlighet att delbetala fakturan

Aktuella kontobestämmelser för SEB Selected från 15 juni 2021

När du betalar med kort i andra valutor än svenska kronor

För att underlätta för dig som kund har vi har tagit fram ett verktyg som gör det enklare för dig att jämföra valutaväxlingskostnader vid kortbetalningar.

Till valutaväxlingsverktyget

Reklamera ett kortköp

Du som kortinnehavare har möjlighet att få hjälp av oss att reklamera köp eller uttag på ditt kort om någonting har gått fel. Bifoga all dokumentation du har i form av kvitton, orderbekräftelse, leveransbekräftelse och den skriftliga kommunikation du har haft direkt med inköpsstället.

Har du till exempel drabbats av en dubbel­debitering, feldebitering eller ej fått dina beställda varor, så ber vi dig i första hand att försöka lösa det direkt med inköpsstället.

Får du ingen hjälp av inköpsstället är du välkommen att göra en reklamation hos oss.

Något har gått fel vid mitt köp eller uttag

Har du upptäckt obehöriga köp eller uttag så behöver du spärra kortet snarast möjligt så att inga fler transaktioner kan genomföras. Kom ihåg att även polisanmäla de obehöriga köpen.

Obehöriga köp eller uttag

Avser din reklamation köp eller uttag gjort på ett tappat eller stulet kort så behöver du spärra kortet omedelbart om det inte redan är gjort. Du måste även göra en polisanmälan och bifoga den vid reklamationstillfället.

Mitt kort är stulet eller tappat