Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

SEB Selected – för dig med Private Banking

Tid är en dyrbar resurs. Vi vill skapa utrymme för dina ambitioner, idéer och mål. SEB Selecteds  metalkort förenklar vardagen och ökar din valfrihet. 

Som Private Banking kund har du omedelbar tillgång till all vår expertis, avancerade tjänster och den bästa tänkbara servicen. SEB Selected är vårt mest exklusiva kort – som gör att du får mer tid till det som är viktigt för dig.

Vad får jag med SEB Selected?

Med SEB Selected – Mastercard World Elite betalar du enkelt i hela världen. Kortet ger dig ökad flexibilitet med upp till 45 dagars räntefri kredit utan köpgräns och möjlighet att delbetala fakturan.

Vi är redo att hjälpa dig dygnet runt. Med de förmåner, försäkringar och tjänster som ingår får du en smidigare och tryggare vardag, både hemma och på resande fot.

Conciergeservice

Mastercard Travel & Lifestyle services  hjälper dig dygnet runt med det du själv inte hinner med. Det kan till exempel handla om att boka bord, resor och teaterbiljetter. Första gången du använder tjänsten behöver du registrera dig. 
Till Mastercard Travel & Lifestyle services

LoungeKey

LoungeKey ger dig tillgång till vip-lounger på flygplatser världen över. Du får 10 fria besök per år att njuta av en lugn och exklusiv miljö medan du väntar på ditt flyg. Vid besöket visar du upp ditt kort för personalen och talar om att du tillhör LoungeKey.

Ladda ner LoungeKey appen för att lättare hitta till närmaste vip-lounge när du är på resande fot och för att ha koll på dina fria besök. Därefter kostar varje besök $30.  
Läs mer hos LoungeKey 

Reseförsäkring med unikt avbeställningsskydd

Om du avbokar en resa du har betalat med kortet får du tillbaka 75 procent av kostnaden oavsett anledning eller 100 procent med läkarintyg. Högsta ersättning är 30 000 kronor per försäkrad och 150 000 kronor per kort. Du kan bara avboka resor som inte är påbörjade. Försäkringen ger dig även ersättning för försenat bagage, försenad avgång och sen ankomst. Se maxbelopp och begränsningar i villkoren.
Vanliga frågor och svar

SAS Eurobonus

När du handlar med SEB Selected får du 15 SAS EuroBonus Extrapoäng per 100 kronor. Med SAS-appen kan du enkelt hålla koll på poängsaldot. Du är berättigad att få upp till 300 000 EuroBonus-poäng under ett kalender år (motsvarar köp på 2 miljoner SEK per år).

 Om du inte redan är medlem i SAS EuroBonus kan du snabbt registrera dig, helt kostnadsfritt.
Läs mer om SAS EuroBonus 

Kontakta oss

Du som är Private Banking-kund kan vända dig till din service coordinator för mer information. Om du redan har kortet är du välkommen att kontakta vår kundservice för alla ärenden. Du når oss dygnet runt på 08-14 71 10.

För att använda ditt kompletterande reseskydd gör du en anmälan på Modernas webbplats där du berättar vad som har hänt.
Försäkringsvillkor för kompletterande reseförsäkring för SEB Selected

Du är också välkommen att ringa direkt till Moderna försäkringar. Kundservice och skadeanmälan 010 – 219 12 90 eller kort@modernaforsakringar.se

Det du köper med kortet är försäkrat mot stöld, brand och skador i 90 dagar med vårt köpskydd. Om en vara sjunker i pris inom 90 dagar gör prisskyddet att du får tillbaka mellanskillnaden. För vitvaror och hemelektronik ingår ett års förlängd garanti och en allriskförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda skador i fem år. Se maxbelopp och begränsningar i villkoren.
Vanliga frågor och svar
Försäkringsvillkor för kompletterande reseförsäkring för SEB Selected

Genom StopService id- och integritetsskydd får du hjälp om din identitet hamnar i orätta händer och råd om hur du minskar risken att drabbas. StopService hjälper dig att spärra alla kort, pass och mobiltelefoner med ett enda samtal. Du får även nyckelbrickor och stöldskyddsdekaler för att märka värdefulla saker. Logga in på StopService webbplats för att registrera dina värdehandlingar. 
Logga in på StopService

Kontobestämmelser

Med SEB Selected betalar du enkelt i hela världen. Kortet ger dig ökad flexibilitet med upp till 45 dagars räntefri kredit utan köpgräns och möjlighet att delbetala fakturan
Aktuella kontobestämmelser för SEB Selected från 19 april 2020

Ändrade kontobestämmelser

Vi uppdaterar kontobestämmelserna för våra kort
Vi uppdaterar våra kontobestämmelser för våra kort bland annat till följd av EU-lagstiftning som ska göra det enklare för dig att jämföra företags valutaväxlingsavgifter.

De nya kontobestämmelserna gör det enklare för dig som kund att se kostnader vid valutaväxling, men priset i sig förändras inte.

Läs mer om vad detta innebär 
Kontobestämmelser för SEB Selected från 15 juni 2021 

När du betalar med kort i andra valutor än svenska kronor

För att underlätta för dig som kund har vi har tagit fram ett verktyg som gör det enklare för dig att jämföra valutaväxlingskostnader vid kortbetalningar.

Till valutaväxlingsverktyget

Customer service