Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Private Banking – Pro Bono

I sviterna av Corona ökar också pressen på unga i vårt samhälle, på våra svenska företag men också samhällsbärande funktioner. SEB gör idag stora insatser för att motverka de negativa verkningarna viruset skapat. Men vi vill göra mer.

Vi tror att du kan ha svaret på många av de utmaningar vi som samhälle står inför, med din kunskap och ditt engagemang kan vi göra detta tillsammans. Vi har därför tagit fram fyra initiativ för en ljusare framtid. Bekanta dig gärna med organisationerna nedan.

Vårt erbjudande omfattar fyra olika områden:

Hjälp en ungdom – alla ungdomar förtjänar en mentor

Oavsett vem det handlar om har våra ungdomar rätt att få känna en stark framtidstro. Ideella organisationen Mentor Sverige arbetar med mentorskap för ungdomar och att alla unga förtjänar en egen mentor.

Mentors vision

Mentor Sveriges vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Då är mentorskap ett kraftfullt verktyg som också minskar riskerna för destruktiva beteenden. Små insatser kan göra stor skillnad.

Bli mentor eller hjälp på annat sätt

Var med och stärk nästa generation unga i vårt land och bidra till ett bättre samhälle. Du kan välja att själv bli mentor bidra på annat sätt. Tillsammans med Mentor Sverige kan vi hitta en lösning hur du vill engagera dig.

Vill du ha hjälp att komma igång?

Kontakta gärna din Private Banker så hjälper vi dig.

 

Hjälp ett företag – bli en del av lösningen till Sveriges företagsamhet

Founder-ER är en plattform som erbjuder gratis hjälp och rådgivning till företagare i start-up-fasen som drabbats av den rådande osäkerheten. Bakom nätverket står en rad erfarna entreprenörer, företagsledare, investerare och politiker. Många av dem har hanterat både dot.com-kraschen och finanskrisen 2008 och vill nu hjälpa andra.

Läs mer eller hjälp direkt

Du kan läsa mer om Founder-ER på www.founder-er.com och och de olika initiativ som just nu är aktuella. Alla donerade medel går till 100 procent till Founder-ER, som är helt utan vinstintresse. 

Vill du ha hjälp att komma igång?

Är du intresserad av en mer skräddarsydd lösning kontakta gärna din Private Banker så hjälper vi dig.

Hjälp vårt samhälle – nu behöver vårt samhälle dig

Vårt samhälle står inför många stora utmaningar. Sopact katalyserar idéer som tar tillvara på samhällets potential och är sedan 2012 en innovationsfrämjande verksamhet vid Lunds universitet. I olika former av samskapande processer med bland annat sociala innovatörer, forskare och studenter, utvecklar och testar Sopact lösningar på komplexa samhällsutmaningar i syfte att skapa bättre förutsättningar för sociala innovationer och att de kommer till användning i samhället.

Var med och stötta samhällsprojekt

I dag är Sopact verksamma i Skåne, men utmaningarna är nationella. För att göra Sopacts lösningar tillgängliga för hela Sverige behövs fler finansiella donationer och tillgång till fler nätverk. Läs mer på sopact.org.

Vill du ha hjälp att komma igång?

Kontakta gärna din Private Banker så hjälper vi dig.

Customer service