Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Personlig rådgivning för din tjänstepension – från vår bot

Dåligt samvete för pensionen? Glöm det. Med vår rådgivningsrobot sparar du alltid i de fonder som är bäst för dig. Utan extra kostnad för dig som har din tjänstepension i en fondförsäkring hos oss.

Aktivera SEB Bot Advisor

Tjänsten tillhandahålls av SEB Pension och Försäkring AB. 

Dåligt samvete för pensionen? Glöm det. Med vår rådgivningsrobot sparar du alltid i de fonder som är bäst för dig. Utan extra kostnad för dig som har din tjänstepension i en fondförsäkring hos oss.

 

Aktivera SEB Bot Advisor

Tjänsten tillhandahålls av SEB Pension och Försäkring AB. 

SEB Bot Advisor. Så att du kan fokusera på livet.

Många har dåligt samvete för att de inte ägnar tillräckligt mycket tid åt pensionen. Men varför ska du gå runt och tänka på ditt pensionssparande när vi kan göra det åt dig? Låt oss presentera en av marknadens smartaste och mest avancerade rådgivningsrobotar. SEB Bot Advisor håller koll på din tjänstepension – året runt – och ser till att du alltid sparar i de fonder som är bäst för dig. Så att du inte behöver.

Tydliga råd skapade särskilt för dig

Råden du får innehåller de fonder som vi anser är bäst för dig utifrån din ålder och inställning till risk. För att råden ska vara aktuella ber vi dig uppdatera dina uppgifter med jämna mellanrum. Allt du behöver göra är att godkänna råden med en knapptryckning, så fixar vi resten.

Alltid på jakt efter de bästa fonderna för dig

Vi jämför löpande fonderna i ditt pensionssparande med resten av vårt utbud. Målet är att hitta de bästa fonderna för dig sett till hur de har gått hittills, priset på fonderna och vad vi tror om utvecklingen framöver.

Nya återkommande råd när något händer

När något händer på marknaden och du behöver göra en förändring får du ett nytt placeringsråd. Vill du följa rådet bekräftar du det med en enkel knapptryckning. Ditt sparande placeras då om enligt det nya förslaget, och du fortsätter att vara rätt placerad.

Inga extra kostnader, avsluta när du vill

Tjänsten ingår utan extra kostnad för dig som har din tjänstepension i en fondförsäkring hos oss. Om du inte längre vill ha digitala placeringsråd kan du när som helst avsluta tjänsten.

Så funkar det

Att komma igång med SEB Bot Advisor är enkelt. Logga in med mobilt BankID via länken här nedanför och följ sedan de här stegen för att ansluta dig.

  1. Svara på några frågor om dig och ditt pensionssparande.
  2. Inom 24 timmar får du ett råd med notifiering via SMS om vilka fonder du borde köpa och sälja.
  3. Acceptera rådet med en knapptryckning. Därefter placerar vi om åt dig.
  4. Vi bevakar ditt sparande löpande och ger dig nya råd när du behöver placera om.

Sätt igång!

Frågor och svar om SEB Bot Advisor

För närvarande kan du ansluta dig till SEB Bot Advisor om du har en fondförsäkring hos oss som:

  • är en tjänstepension 
  • har ett värde på minst 2000 kronor
  • inte är kopplad till en fondplaceringstjänst (en tjänst där vi förvaltar ditt fondsparande i en försäkring utifrån den risknivå som du väljer)
  • inte har en entrélösning (en färdigpaketerad fondportfölj som består av ett antal utvalda fonder)
  • inte omfattas av en så kallad förmedlarfullmakt utställd till en försäkringsförmedlare

Du kan inte koppla SEB Bot Advisor till en så kallad traditionell försäkring. När du har loggat in på Mina pensionssidor ser du vilka av dina fondförsäkringar som kan anslutas till tjänsten.

Vi vågar påstå att SEB Bot Advisor är en av marknadens smartaste och mest avancerade rådgivningsrobotar. Många andra robotar på marknaden utgår från färdiga fondportföljer som rekommenderas till alla kunder med liknande risknivå, men SEB Bot Advisor är mer komplex än så. Utifrån din ålder och inställning till risk skapar den en fondportfölj ur vårt fondutbud för försäkring som är optimal för just dig. Robotens urval baseras på hur fonderna har utvecklats historiskt, priset på fonderna och våra experters bedömning av avkastningsmöjligheten för fondernas investeringsområden framöver.

När du ansluter dig till tjänsten börjar du med att svara på några frågor om din ålder och inställning till risk. Utifrån dina svar skapar SEB Bot Advisor en fondportfölj som passar just dig. Vi ber dig kontinuerligt att se över och uppdatera dina svar, för att kunna fånga upp eventuella förändringar som kan påverka de råd vi ger dig.

Varje dag utvärderar SEB Bot Advisor alla fonder som ingår i vårt fondutbud för försäkring, såväl fonder som förvaltas av SEB:s fondbolag som andra fondbolags fonder. Det innebär att vi löpande analyserar cirka 120 fonder utifrån hur fonderna har utvecklats historiskt, priset på fonderna och våra experters bedömning av möjligheten för fondernas investeringsområden framöver. I samband med att du får ett nytt råd får du också en tydlig förklaring till rådet, så att du förstår varför du bör göra förändringen.

Du får ett nytt råd när något på börsen förändras så att du till exempel hamnar utanför den risknivå du valt, eller när roboten hittar andra fonder med en bättre sammanlagd bedömning. Du får en notifiering om det nya rådet via SMS eller e-post och loggar sedan in och accepterar rådet med en enkel knapptryckning. När du loggar in på Mina pensionssidor får du en indikation på hur ditt pensionskapital kommer att förändras beroende på om du accepterar rådet eller inte. Om du accepterar rådet placeras ditt sparande om enligt det nya förslaget och du fortsätter att vara rätt placerad.

Om du inte har tid eller möjlighet att ta ställning till rådet eller om du behöver mer betänketid får du en påminnelse via SMS efter cirka en vecka. Om du fortfarande inte har agerat på rådet efter 30 dagar skickar vi ytterligare en påminnelse via e-post, allt för att försäkra oss om att du inte har missat rådet och möjligheten att fortsätta vara rätt placerad.

När du börjar närma dig pensionen är det oftast klokt att minska risken i ditt sparande. Cirka 5 år innan det är dags för dig att gå i pension börjar vi därför successivt att vikta om i din fondportfölj från aktier till en högre andel räntebärande placeringar. Hur riskminskningen går till beror på din riskvilja och under hur många år din pension ska betalas ut, och kan alltså skilja sig mellan olika personer. Efter att du gått i pension fortsätter risknivån att sänkas i takt med att du blir äldre.


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service