Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Testa automatiserad rådgivning för dina pensionspengar

Vår rådgivningsrobot ger dig löpande placeringsråd som du kan godkänna med en knapptryckning.

Vår rådgivningsrobot ger dig löpande placeringsråd som du kan godkänna med en knapptryckning.

Fokusera på livet. Och mindre på din pension.

Har du ibland dåligt samvete för att du inte ägnar tillräckligt mycket tid åt din pension? Då är det dags att glömma den tanken. Låt oss presentera en av marknadens smartaste och mest avancerade rådgivningsrobotar. SEB Bot Advisor håller koll på fonderna i ditt pensionssparande och ser till att du är rätt placerad – varje dag, året runt. Så att du kan tänka på annat.

Tydliga råd skapade särskilt för dig

Råden du får innehåller de fonder som vi anser är bäst för dig utifrån din ålder och inställning till risk. Allt du behöver göra är att godkänna råden med en knapptryckning, så fixar vi resten.

Alltid på jakt efter de bästa fonderna för dig

Målet är att hitta de bästa fonderna för dig baserat på historik, priset på fonderna och vad vi tror om utvecklingen framåt. Genom att hela tiden utvärdera och jämföra fonderna i vårt utbud skapar vi den optimala portföljen för dig.

Nya råd när det är dags att placera om

När roboten hittar bättre fonder utifrån dina förutsättningar eller om marknaden svänger så att du hamnar utanför din risknivå får du ett nytt råd. Godkänn enkelt med en knapptryckning så placerar vi om och du fortsätter vara rätt placerad.

Inga extra kostnader. Avsluta när du vill.

Tjänsten ingår utan extra kostnad för dig som har ditt pensionssparande i en fondförsäkring hos oss. Om du inte längre vill ha digitala placeringsråd kan du när som helst avsluta tjänsten.

Kom igång med 4 enkla steg

Att komma igång med SEB Bot Advisor är enkelt. Logga in med mobilt BankID via länken här nedanför och följ sedan de här stegen för att ansluta dig.

  1. Svara på några frågor om dig och ditt pensionssparande.
  2. Inom 24 timmar får du ett råd via SMS om vilka fonder du borde köpa och sälja.
  3. Acceptera rådet med en knapptryckning. Därefter placerar vi om åt dig.
  4. Vi bevakar löpande fonderna i ditt pensionssparande och ger dig nya råd när du behöver placera om.

Sätt igång!

Är du inte kund hos oss?

Nu kan du som har mobilt BankID snabbt och smidigt komma igång med våra tjänster.

Bli kund

Ring upp mig

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 077-11 11 800
Öppet måndag–fredag 8–16.30

Frågor och svar om SEB Bot Advisor

För närvarande kan du ansluta dig till SEB Bot Advisor om du har en fondförsäkring hos oss som:

  • är en tjänstepension eller en privat pensionsförsäkring
  • har ett värde på minst 2000 kronor
  • inte är kopplad till en fondplaceringstjänst (en tjänst där vi förvaltar ditt fondsparande i en försäkring utifrån den risknivå som du väljer)
  • inte har en entrélösning (en färdigpaketerad fondportfölj som består av ett antal utvalda fonder)
  • inte omfattas av en så kallad förmedlarfullmakt utställd till en försäkringsförmedlare

Du kan inte koppla SEB Bot Advisor till en så kallad traditionell försäkring. När du har loggat in på Mina pensionssidor (från startsidan på seb.se) ser du vilka av dina fondförsäkringar som kan anslutas till tjänsten.

Vi vågar påstå att SEB Bot Advisor är en av marknadens smartaste och mest avancerade rådgivningsrobotar. Många andra rådgivningsrobotar på marknaden utgår från färdiga fondportföljer som rekommenderas till alla kunder med liknande risknivå, men SEB Bot Advisor är mer komplex än så. Utifrån din ålder och inställning till risk skapar den en skräddarsydd fondportfölj för dig. Robotens urval baseras på hur fonderna har utvecklats historiskt, priset på fonderna och våra experters bedömning av hur fondernas investeringsområden kan prestera framåt.

När du ansluter dig till tjänsten börjar du med att svara på några frågor om din ålder och inställning till risk. Utifrån dina svar skapar SEB Bot Advisor en fondportfölj som är skräddarsydd just för dig. Vi ber dig kontinuerligt att se över och uppdatera dina svar för att kunna fånga upp förändringar och för att vara säkra på att de råd vi ger alltid är aktuella.

Varje dag utvärderar SEB Bot Advisor alla fonder som ingår i vårt fondutbud för försäkring, såväl fonder som förvaltas av SEB:s fondbolag som andra fondbolags fonder. Det innebär att vi löpande analyserar cirka 120 fonder utifrån hur fonderna har utvecklats historiskt, priset på fonderna och våra experters bedömning av hur fondernas investeringsområden kan prestera framöver. I samband med att du får ett nytt råd får du också en tydlig förklaring till rådet, så att du förstår varför du bör göra förändringen.

Du får ett nytt råd när roboten hittar andra fonder med en bättre bedömning än de fonder du är placerad i, eller när marknaden svänger kraftigt så att du hamnar utanför den risknivå du valt. Du får ett meddelande om det nya rådet via SMS eller e-post och loggar sedan in och accepterar rådet med en knapptryckning. På Mina pensionssidor får du en indikation på hur ditt pensionskapital kommer att förändras beroende på om du accepterar rådet eller inte. Om du accepterar rådet placeras ditt sparande om enligt det nya förslaget och du fortsätter att vara rätt placerad.

Om du inte accepterar rådet får du en påminnelse via SMS efter cirka en vecka. Om du fortfarande inte har accepterat rådet efter 30 dagar skickar vi ytterligare en påminnelse via e-post, allt för att försäkra oss om att du inte har missat rådet och möjligheten att fortsätta vara rätt placerad.

När du börjar närma dig pensionen är det oftast klokt att dra ner på risken i ditt sparande. Cirka 5 år innan det är dags för dig att gå i pension börjar vi därför successivt att vikta om i din fondportfölj från aktier till en högre andel räntebärande placeringar. Hur riskminskningen går till beror på din riskvilja och under hur många år din pension ska betalas ut, och kan alltså skilja sig mellan olika personer. Risknivån fortsätter att sänkas successivt även efter att du gått i pension.

SEB Bot Advisor ingår utan extra kostnad för dig som har ett pensionssparande i en fondförsäkring hos oss. Självklart betalar du inte heller för de fondbyten du gör i din försäkring. Allt du betalar är förvaltningsavgiften för de fonder du sparar i och kostnaden för din försäkring, det vill säga samma kostnader som du hade betalat även om du inte hade tagit hjälp av en av marknadens smartaste rådgivningsrobotar.  


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service