Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Lexly – hjälp med juridiska avtal

Erbjudande för dig med paketlösningen Enkla vardagen:

  • Kostnadsfri inledande behovsanalys med jurist.
  • Möjlighet att själv skriva skuldebrev, testamente och samboavtal kostnadsfritt online.
  • 20 % rabatt på alla övriga avtal som du skriver själv online eller med jurist.

Erbjudande för dig med paketlösningen Enkla vardagen:

  • Kostnadsfri inledande behovsanalys med jurist.
  • Möjlighet att själv skriva skuldebrev, testamente och samboavtal kostnadsfritt online.
  • 20 % rabatt på alla övriga avtal som du skriver själv online eller med jurist.

Med rätt juridiska avtal på plats kan du och din familj känna er trygga om något oförutsett inträffar. Via vår juridiska samarbetspartner Lexly får du som har din vardagsekonomi hos SEB en inledande behovsanalys med jurist och möjlighet att själv skriva flera vanliga avtal online helt kostnadsfritt. Dessutom får du 20 procents rabatt på alla övriga avtal online eller som du skriver tillsammans med en jurist via telefon.

Erbjudandet gäller för dig med SEB:s paketlösning Enkla vardagen.

Så fungerar Lexly

För att vara säker på vilka juridiska avtal just du och din familj behöver har du möjlighet till ett kostnadsfritt inledande samtal med en av Lexlys jurister via telefon eller videomöte. Tillsammans går ni igenom din juridiska situation och identifierar dina behov.

Du kan sedan välja att själv skriva ditt avtal online med hjälp av Lexlys digitala verktyg, eller tillsammans med en jurist per telefon. Genom att svara på ett antal frågor får du ett avtal som är anpassat till dig och dina behov. Som kund i SEB med Enkla vardagen har du möjlighet att själv skriva ett avtal per år kostnadsfritt online (skuldebrev, testamente eller samboavtal).

När ditt avtal är färdigt kan du ladda ner det direkt. Du kan också välja att få ditt avtal hemskickat.

Testamente

Om du vill att din sambo ska ärva dig behöver ni skriva ett testamente, sambor ärver nämligen inte varandra. Det spelar ingen roll hur länge ni har varit tillsammans eller att ni har gemensamma barn.

Samboavtal

Om ni som sambor köpt en bostad tillsammans ska den enligt sambolagen delas lika mellan er vid en separation, oavsett vem som betalat mest. Med ett samboavtal kan ni bestämma att bostadens värde istället ska fördelas i enlighet med era ägarandelar.

Skuldebrev

Om du ska låna ut pengar eller stå som medlåntagare på ett lån utan att äga tillgången kan det vara tryggt med ett skuldebrev. Det gör det enklare att få tillbaka pengarna om en tvist skulle uppstå. Ett skuldebrev kan också behövas om ni äger en bostad gemensamt, men har betalat olika stor kontantinsats.