Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Gör en bouppteckning

En bouppteckning är en skriftlig handling som redovisar den avlidnes samtliga tillgångar och skulder samt vilka som är dödsbo­delägare och arvingar. På skatteverket.se finns blanketter för att göra en boupp­teckning.

Ibland kan det underlätta att ta hjälp av en begravnings­byrå eller jurist så att boupp­teckningen blir korrekt, till exempel om det finns tvister mellan arvingarna. Bouppteckningen ska skickas in till Skatteverket inom fyra månader efter dödsfallet för registrering.

Få hjälp med bouppteckning hos vår samarbetspartner Lexly

Detta behöver du från banken till bouppteckningen

För att kunna göra en bouppteckning behövs ett saldo- och räntebesked som visar den avlidnes tillgångar och skulder hos oss. Om den avlidne var gift och maken eller makan är kund hos oss behöver han eller hon kontakta oss för att beställa samman­ställningen. I övriga fall skickar vi den automatiskt till den avlidnes adress.

Vi kommer också att skicka information om eventuella pensions­sparanden, livförsäkringar och kreditkort.