Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Privatlån – låna pengar till vad du vill

Enkla lånet – privatlån med låg ränta

 • Låna upp till 350 000 kronor
 • Ränta på 3,80–11,10 %*
 • Lös ditt privatlån när du vill, utan extra kostnad


* Se exempel på kostnad längre ner på sidan.

Enkla lånet – privatlån med låg ränta

 • Låna upp till 350 000 kronor
 • Ränta på 3,80–11,10 %*
 • Lös ditt privatlån när du vill, utan extra kostnad


* Se exempel på kostnad längre ner på sidan.

Det Enkla lånet

Vad du än behöver låna pengar till ­– renovering, miljöbil eller för att bli av med dyra smålån – är det smidigt hos oss. Du ansöker direkt här på webben och får besked inom ett dygn.

Så fungerar vårt privatlån Enkla lånet

Du kan låna pengar till låg ränta, upp till 350 000 kronor, beroende på hur din ekonomi ser ut. Låna tillsammans med din make, maka eller sambo så ökar möjligheten att låna högre belopp. Lånet är ett blancolån, alltså ett lån utan säkerhet i form av en bil eller ett boende.

Räntan sätts individuellt och du väljer en återbetalningstid på mellan 2 och 10 år. Du får besked inom 24 timmar och kan ha pengarna på kontot 4–5 vardagar efter att vi tagit emot ett undertecknat skuldebrev.

Använd lånekalkylatorn för räkna ut vad lånet skulle kosta dig beroende på lånebelopp, ränta och återbetalningstid.

Så går det till att låna pengar

Du ansöker här på seb.se eller när du är inloggad på internetbanken.

 

 1. Fyll i dina uppgifter i webbformuläret, godkänn villkoren och skicka.
 2. Du får ett skuldebrev i brevlådan som du skriver under och returnerar till oss.
 3. Vi sätter in pengarna på ditt konto 4–5 vardagar efter att vi fått tillbaka skuldebrevet.

Ansök om Enkla lånet

 

För att ansöka om privatlån behöver du:

 • vara minst 18 år
 • ha en fast inkomst på 210 000 kronor per år
 • vara fri från betalningsanmärkningar
 • ha varit folkbokförd i Sverige i minst två år.

Öka tryggheten med ett låneskydd

För att öka tryggheten när du lånar pengar, kan du ansöka om ett låneskydd. Låneskyddet kan hjälpa dig med din månadskostnad om du till exempel blir sjuk eller ofrivilligt arbetslös.

Läs mer om låneskydd

Vanliga frågor om Enkla lånet

     

För att ansöka om privatlån ska du:

 • Vara minst 18 år
 • Ha en fast inkomst på minst 210 000 kronor per år
 • Vara fri från betalningsanmärkningar
 • Ha varit folkbokförd i Sverige i minst två år

Hur ansöker jag snabbast? 

Du ansöker snabbast om privatlån Enkla lånet här eller på internetbanken. Du väljer själv vilket konto som pengarna ska sättas in på, men det måste vara ditt eget. Fyll i kontonummer inklusive clearingnummer i din ansökan.

När vi har behandlat din ansökan skickar vi ett skuldebrev till dig som du måste skriva under och skicka tillbaka till oss.

När får jag lånebesked?

Om du söker privatlån här eller på internetbanken får du lånebesked inom senast 24 timmar. Vill du ha hjälp med ansökan är du välkommen att ringa ditt närmaste bankkontor och förboka ett möte.

Vilken ränta får jag?

Den ränta du får på privatlån Enkla lånet är individuell och för närvarande 3,80–11,10 %. Bedömningen baserar vi på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och eventuellt tidigare lån.

Ingen uppläggningsavgift på internetbanken

Om du redan är kund hos oss och ansöker om privatlån via internetbanken bjuder vi på uppläggningsavgiften, annars kostar det 300 kronor. Att betala tillbaka lånet via autogiro kostar ingenting.

Normalt har du pengarna på ditt konto i SEB inom 4–5 vardagar efter att vi har tagit emot skuldebrevet. Vill du att ditt privatlån ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

Behöver du ha pengarna snabbare än så, kan du ringa ditt närmaste bankkontor och förboka ett möte, efter att ditt lån är beviljat. Det gäller bara om lånet ska betalas ut till ett konto hos oss.

Betala tillbaka Enkla lånet

Du betalar tillbaka privatlån Enkla lånet under 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du vill kan du göra större inbetalningar för att betala tillbaka lånet snabbare. Naturligtvis kan du också lösa hela ditt privatlån när du vill utan extra kostnad – kontakta oss då på 0771-388 788.

Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

Höja Enkla lånet

Du kan höja ditt nuvarande privatlån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kreditbedömning och skickar ett nytt skuldebrev som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss. Du kan ansöka om en höjning av ditt privatlån på telefon, 0771-388 788, via internetbanken eller genom att ringa ditt närmaste bankkontor och förboka ett möte.

Om du ansöker om en höjning av privatlån Enkla lånet på internetbanken bjuder vi på uppläggningsavgiften, annars tar vi ut en ny uppläggningsavgift på 300 kronor.

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med din ansökan! Personlig service dygnet runt.

Mer om att låna pengar

Hitta det förmånligaste sättet att låna pengar, till exempel genom att utnyttja medlemsvillkor eller genom att lösa flera dyra lån med ett enda.

Medlemslån

Vi erbjuder medlemslån till extra förmånliga villkor till dig som är medlem i någon av de föreningar eller organisationer vi har avtal med.

Hitta din förening eller organisation

Samla dina lån

Har du flera dyra lån, krediter och kreditkort? Samla dem på ett ställe så sänker du lånekostnaderna.

Mer om att samla lån och krediter

Representativt exempel för Enkla lånet

Vi har en individuell prissättning och kreditprövning görs alltid. Det får inte finnas några betalningsanmärkningar och lägsta årsinkomst är 210 000 kronor. Räntan är för närvarande 3,80–11,10 %. Om den rörliga årsräntan är 4,90 %, blir den effektiva räntan 5,14 % för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen) och med en uppläggningsavgift på 300 kronor. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 113 253 kronor och din månadskostnad blir 1 883 kronor. Årsränta per 2020-03-02.

Customer service