Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Medlemslån – lån med extra bra villkor

 • Låna mellan 20 000 och 350 000 kr utan uppläggningsavgift.
 • Förmånlig ränta på 4,90 %, se räkneexempel längre ner på sidan.
 • Gäller för medlemmar i över 50 fackföreningar och organisationer.

Om medlemslån

Vi erbjuder dig som medlem vårt privatlån Enkla lånet till extra förmånliga villkor. Vi kallar det för medlemslån. Vi har avtal med över 50 fackföreningar och organisationer. Du kan låna 20 000 upp till 350 000 kronor till en förmånlig ränta. Dessutom bjuder vi på uppläggningsavgiften för ditt medlemslån. Ordinarie uppläggningsavgift är 300 kronor.

Du behöver ingen säkerhet för ett medlemslån och du kan när som helst lösa ditt lån utan extra kostnad.

Så ansöker du om medlemslån

 1. Ansök

  Gå vidare till ansökningssidan för den fackförening eller organisation som du tillhör. Fyll i dina uppgifter och vilket av dina konton som lånet ska betalas ut till.
 2. Skuldebrev

  Du får ditt lånebesked inom 48 timmar via ett sms, oftast får du beskedet snabbare. Vi skickar också ett skuldebrev till dig som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss.
 3. Utbetalning

  Lånet betalas oftast ut samma eller nästkommande vardag som vi tagit emot ditt underskrivna skuldebrev.

Är du redan kund hos oss? Då ansöker du enklast direkt i internetbanken.

Vanliga frågor

Normalt sett har du pengarna på ditt konto i SEB samma eller nästkommande vardag som vi tagit emot underskrivet skuldebrev. Om du vill att lånet ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

För att vi ska kunna behandla din ansökan kommer vi att begära ut en kreditupplysning från Upplysnings­­centralen (UC). Det är nödvändigt för att vi ska kunna bedöma din kreditvärdighet.

Du betalar tillbaka ditt medlemslån från 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du vill kan du göra större inbetalningar för att betala tillbaka ditt medlemslån. Naturligtvis kan du också lösa hela lånet när du vill utan extra kostnad. Kontakta i så fall oss på 0771-365 365.

Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

Du kan höja ditt nuvarande medlemslån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kreditbedömning och skickar ett nytt skuldebrev som du skriver under och skicka tillbaka till oss. Du kan ansöka om att höja ditt medlemslån på 0771-365 365, via internetbanken eller genom att besöka något av våra kontor.

Om du ansöker om en höjning av medlemslån på internetbanken bjuder vi på uppläggnings­avgiften, annars tar vi ut en ny uppläggningsavgift på 300 kronor.

För att kunna ansöka och teckna ett medlemslån hos oss behöver du:

 • Vara medlem i någon av de fackföreningar eller organisationer som vi har avtal med. Det räcker inte med att vara medlem i fackföreningens a-kassa.
 • Vara över 18 år gammal.
 • Ha en årsinkomst över 210 000 kronor.

När du ansöker om vårt medlemslån behöver du ha följande tillgängligt:

 • uppgifter om dina inkomster och skulder
 • uppgifter om dina boendekostnader
 • namnet på din arbetsgivare
 • anställningsdatum
 • kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet
 • personnummer på medlåntagare om ni är två som ansöker.

Exempel på lånekostnad för medlemslån:

Aktuell medlemslåneränta är för närvarande 4,90%. En kreditprövning görs alltid. Det får inte finnas några betalningsanmärkningar och lägsta årsinkomst är 210 000 kr. Om den rörliga årsräntan är 4,90%, blir den effektiva räntan 5,01 för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen), utan uppläggningsavgift. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 112 953 kronor och din månadskostnad blir 1 883 kronor. Årsränta per 2020-03-02.

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med din ansökan! Personlig service dygnet runt.

Customer service