Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Medlemslån

Vi erbjuder medlemslån till extra förmånliga villkor till dig som är medlem i någon av de föreningar eller organisationer vi har avtal med. Du kan låna 20.000–350.000 kronor till en förmånlig ränta och utan uppläggningsavgift.

Räntan för medlemslånet är för närvarande:

4,90 % (2 mars 2020)

Ansök om medlemslånet

Om medlemslån

Låna upp till 350 000 kronor till förmånlig ränta

Du som är medlem i någon av de föreningar eller organisationer som vi har avtal med kan ansöka om Enkla lånet till extra förmånliga villkor. Vi kallar det för medlemslån.

Du kan låna från 20 000 upp till 350 000 kronor till en förmånlig ränta. Dessutom bjuder vi på uppläggningsavgiften. Se ovan om olika räntor för föreningar eller organisationer.

Låna till vad du vill

Välj själv om du vill bli av med dyra smålån, köpa bil, renovera köket eller något annat. Ingen säkerhet behövs och du kan när som helst lösa ditt medlemslån utan extra kostnad.

Du ansöker snabbast om medlemslån här eller på internetbanken. Fyll i dina uppgifter och välj vilket konto som lånebeloppet ska sättas in på, men det måste vara ditt eget.

När vi har behandlat din ansökan skickar vi ett skuldebrev till dig som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss.

När får jag lånebesked?

Ansöker du om medlemslån här får du lånebesked via sms inom 48 timmar. Har du internetbanken får du ditt lånebesked där, inom 24 timmar på vardagar (gå till Låna – Enkla lånet – Lånebesked). Om du ansöker om medlemslån via telefon eller på ett kontor kan vi ge dig besked direkt.

Ingen uppläggningsavgift 

För medlemslån bjuder vi på uppläggningsavgiften som annars kostar 300 kronor. Att betala tillbaka ditt medlemslån via autogiro kostar ingenting. 

Normalt sett har du pengarna på ditt konto i SEB inom 4-5 vardagar efter att vi har tagit emot skuldebrevet. Vill du att ditt medlemslån ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

Om du har bråttom kan du efter att ditt medlemslån beviljats gå in på ett av våra kontor för att få pengarna snabbare.

Betala av medlemslånet

Du betalar tillbaka ditt medlemslån från 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du vill kan du göra större inbetalningar för att betala tillbaka ditt medlemslån. Naturligtvis kan du också lösa hela lånet när du vill utan extra kostnad - kontakta i så fall oss på telefon, 0771-365 365.

Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

Höja medlemslånet

Du kan höja ditt nuvarande medlemslån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kreditbedömning och skickar ett nytt skuldebrev som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss. Du kan ansöka om höjningen på telefon, 0771-365 365, via internetbanken eller genom att besöka något av våra kontor.

Om du ansöker om en höjning av medlemslån på internetbanken bjuder vi på uppläggningsavgiften, annars tar vi ut en ny uppläggningsavgift på 300 kronor.

Exempel på lånekostnad för medlemslån:

Aktuell medlemslåneränta är för närvarande 4,90%. En kreditprövning görs alltid. Det får inte finnas några betalningsanmärkningar och lägsta årsinkomst är 210 000 kr. Om den rörliga årsräntan är 4,90%, blir den effektiva räntan 5,01 för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen), utan uppläggningsavgift. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 112 953 kronor och din månadskostnad blir 1 883 kronor. Årsränta per 2020-03-02.

Snabbfakta

För att ansöka om medlemslån ska du vara medlem i någon av de föreningar eller organisationer som vi har avtal med.

Bra att ha när du ansöker om medlemslån:

- Uppgifter om dina inkomster och skulder
- Namnet på din arbetsgivare
- Anställningsdatum
- Kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med din ansökan! Personlig service dygnet runt.

Customer service