Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

SEB Ung – vår app för unga

Låt månadspengen flytta in i mobilen

  • Kolla saldot
  • För över pengar mellan egna konton
  • Börja spara och se pengarna växa

Låt månadspengen flytta in i mobilen

  • Kolla saldot
  • För över pengar mellan egna konton
  • Börja spara och se pengarna växa

Med vår app SEB Ung kan barn under 18 år själva hålla koll på sina pengar och börja spara till någonting stort. Skillnaden mot vår app för privatpersoner är att den har vissa begränsningar.

Ditt barn kan bara se och föra över pengar mellan de konton du som förälder valt att ditt barn ska få tillgång till. Det går inte heller att se eventuellt fondsparande du som förälder satt upp till ditt barn.

Så kommer ni igång

För att kunna logga in i SEB Ung-appen behöver ditt barn en e-legitimation som ni skaffar genom att besöka ett av våra kontor. Det finns två e-legitimationer att välja mellan:

SEB ID för unga

  • Är ditt barn under 11 år rekommenderar vi SEB ID som fungerar för att kunna verifiera sig och använda våra egna kanaler SEB Ung-appen och Swish.
  • För att skaffa ett SEB ID behöver ni besöka ett av våra bankkontor sen kan du som förälder förnya e-legitimationen om ditt barn skaffar en ny telefon direkt i din SEB-app under Verktyg.

Kontakta oss för att boka ett möte för SEB ID

Mobilt BankID

  • Vi rekommenderar mobilt BankID till barn som utöver våra kanaler också behöver e-legitimationen för att kunna verifiera sig och använda andra tjänster såsom 1177, CSN och Skatteverket.
  • Om ditt barn skaffar en ny telefon behöver ni besöka ett av våra bankkontor för att skaffa ett nytt mobilt BankID.

Om ni är två föräldrar men bara en av er har möjlighet att följa med till mötet med oss behöver ni fylla i och ta med en engångsfullmakt. Kom ihåg att ta med giltig legitimation för er som föräldrar, ska ni skaffa ett mobilt BankID behöver ni också ta med giltig legitimation för ert barn.

Besvara några frågor för att boka ett möte för mobilt BankID

Engångsfullmakt för förälder (pdf)

BankID-appen tillåter endast en typ av e-legitimation per mobil enhet vilket innebär att ditt barns mobila BankID ersätts om du som förälder skapar ett SEB ID till samma enhet.

Om ditt barn skaffar en ny mobiltelefon

Mobilt BankID och SEB ID utfärdas av banken och är bundet till telefonen men inte till telefonnumret.

SEB ID för unga

Du som förälder kan förnya ditt barns SEB ID direkt i din SEB-app under Verktyg.

Mobilt BankID

För att förnya mobilt BankID till ditt barn behöver ni besöka ett av våra bankkontor. Om ni är två föräldrar men bara en av er har möjlighet att följa med behöver ni fylla i och ta med en engångsfullmakt. När ni väljer tjänster i fullmakten behöver ni bara kryssa i mobilt BankID.

Besvara några frågor för att boka ett möte för mobilt BankID

Engångsfullmakt för förälder (pdf)

Tips: Har ditt barn en ny telefon kan ni skaffa ett SEB ID om ditt barn tidigare använt mobilt BankID eller SEB ID. Det gör du som förälder direkt i din SEB-app under Verktyg. Tills dess att ni fått en tid att besöka ett av våra kontor för att skaffa ett nytt mobilt BankID går det också bra att använda mobilt BankID på den gamla enheten så länge den uppkopplad mot WiFi eller internetdelning.