Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Internationella betalningar

Ska du skicka pengar utanför Sverige gör du en internationell betalning. De alternativ som finns är SEPA-betalning och utlandsbetalning.

En SEPA-betalning går snabbast och är billigast för att skicka pengar inom EU- och EES-länderna eller till Monaco, San Marino och Schweiz. Du kan bara skicka i euro. Behöver du skicka i en annan valuta än euro eller utanför EU och EES väljer du utlandsbetalning, då är pengarna framme hos den mottagande banken vardagen efter att pengarna dragits från ditt konto*.

* vissa udda valutor är mottagarbanken tillhanda två vardagar efter.

Var kan jag göra internationella betalningar?

  • På internetbanken
  • På telefon, 0771-365 365. Ha din digipass eller Mobilt BankID tillhands.
  • På något av våra kontor

Kostnader för att överföra pengar

Det finns tre alternativ för att fördela vem som ska stå för kostnaderna för överföringen:

  • Du betalar ett pris som täcker avsändarbankens kostnader. Mottagaren betalar det pris som eventuellt uppkommer i utlandet. För SEPA-betalningar finns bara det alternativet.
  • Du betalar ett pris som täcker både avsändar- och mottagarbankens kostnader. Mottagaren behöver då inte betala någonting. Vid betalningar inom EU/EES i någon av dessa länders valutor är alternativet bara tillåtet om det görs en växling i samband med betalningen.
  • Mottagaren står för alla kostnader. Vid betalningar inom EU/EES i någon av dessa länders valutor är alternativet inte tillåtet.

För fullständig prisinformation, se prislistan.

Valutakurser

Valutakursen kan ändras under dagen, och den slutliga kursen sätts först när vi skickar betalningen till den mottagande banken. Om du lämnar uppdraget på ett kontor eller via telefon kan du begära att få en exakt växlingskurs.
Se våra valutakurser

Customer service