Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Internationella betalningar

Ska du skicka pengar utanför Sverige gör du en inter­nationell betalning. De alter­nativ som finns är SEPA-betalning och utlands­betalning.

En SEPA-betalning går snabbast och är billigast för att skicka pengar inom EU- och EES-länderna eller till Monaco, San Marino, Schweiz och Storbritannien. Du kan bara skicka i euro. Behöver du skicka i en annan valuta än euro eller utanför EU och EES väljer du utlandsbetalning, då är pengarna framme hos den mottagande banken vardagen efter att pengarna dragits från ditt konto*.

* vissa udda valutor är mottagarbanken tillhanda två vardagar efter.

Var kan jag göra internationella betalningar?

  • På internetbanken
  • På telefon, 0771-365 365. Ha din digipass eller Mobilt BankID tillhands.

Kostnader för att överföra pengar

Det finns tre alternativ för att fördela vem som ska stå för kostnaderna för överföringen:

  • Du betalar ett pris som täcker avsändarbankens kostnader. Mottagaren betalar det pris som eventuellt uppkommer i utlandet. För SEPA-betalningar finns bara det alternativet.
  • Du betalar ett pris som täcker både avsändar- och mottagarbankens kostnader. Mottagaren behöver då inte betala någonting. Vid betalningar inom EU/EES i någon av dessa länders valutor är alternativet bara tillåtet om det görs en växling i samband med betalningen.
  • Mottagaren står för alla kostnader. Vid betalningar inom EU/EES i någon av dessa länders valutor är alternativet inte tillåtet.

För fullständig prisinformation, se prislistan.

Valutakurser

Valutakursen kan ändras under dagen, och den slutliga kursen sätts först när vi skickar betalningen till den mot­tagande banken. Om du lämnar uppdraget via telefon kan du begära att få en exakt växlings­kurs.
Se våra valutakurser

Customer service