Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Moa utmanar normer med sitt vin

Som socialarbetare och familjeterapeut såg Moa Gürbüzer alkoholens negativa påverkan på nära håll. Nu vill hon skapa en positiv förändring på en strukturell nivå, genom att utmana samhällets normer kring alkohol. En vinflaska i taget.

”Allt behöver bygga på kvalitet, och när företaget växer är det viktigt att hålla fast vid hantverket.”

Moa Gürbüzer

Moa startade vinföretaget Oddbird för att erbjuda vin i världsklass – utan alkohol. Visionen är att frågan ”med eller utan alkohol” när det serveras vin, ska bli lika vanlig som ”med eller utan mjölk” när det serveras kaffe. Företaget har vuxit kraftigt på åtta år och har idag en omsättning på 30 miljoner kronor. Men snabb tillväxt innebär också utmaningar, både när det gäller att behålla kvaliteten och att bygga upp en effektiv organisation. Att ha en kunnig bankkontakt som förstår de olika faserna i en företagsresa har varit värdefullt för Moa.

Moas 3 tips till växande företag

  1. Bevara ursprungsidén och kvaliteten även när du växer.
  2. Se till att ha en bank som förstår dina villkor och möter dig där du är.
  3. Rådfråga din bankkontakt i och inför ditt företags olika faser.

Har du redan ett företag eller vill starta en annan bolagsform?

Vill du flytta dina bankaffärer till oss eller starta en förening, handelsbolag eller annan form av företag? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig inom 3–5 vardagar och hjälper dig att komma igång.

Customer service