Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Hälsosamma sötsaker – en riktigt god idé

Sara Serray var fast anställd på ett apotek när hennes affärsidé växte fram – att ta fram godis som både är gott och nyttigt. Hör henne berätta om hur hon gick från trygg anställning till okänd mark. 

Nätverkandet har haft jättestor betydelse för mig. Man träffar väldigt bra, hjälpsamma människor som verkligen kan hjälpa en att komma längre på vägen.
Sara Serray

Idén bakom Wellibites kändes först omöjlig – att göra ett godis som är nyttigt. Men efter mycket experimenterande lyckades Sara Serray ta fram ett sockerfritt, glutenfritt och veganskt godis som också är berikat med vitaminer och mineraler. Ett gott godis som man kan äta med bra samvete för både hälsan och miljön.

Saras väg till att börja starta sitt företag började tidigt. Under nästan ett års tid jobbade hon på kvällar och helger vid sidan av sin fasta anställning för att förbereda sig. Hon gjorde marknadsundersökningar, nätverkade, läste forskningsrapporter och lärde sig så mycket hon kunde om produkten och dess ingredienser på egen hand. När hon kände att fritiden inte längre räckte till bestämde hon att det var dags att ta steget och satsa fullt ut på sitt företagande.

Förutom noggranna förberedelser betonar Sara också nyttan av att ha ett tydligt varför. Innan du startar behöver du tänka igenom om din idé är något du är beredd att jobba hårt för även utan att få betalt. Du behöver också känna att det är ett ämne som är spännande att fördjupa dig i och att är något som känns roligt att lägga mycket tid på. Är svaret ja på frågorna, så har du ett bra varför.

Saras 3 tips på hur du kommer igång

  1. Formulera varför du vill göra det du vill göra.
  2. Fundera på om du skulle kunna göra det trots motgångar.
  3. Jobba med din idé på fritiden innan du säger upp dig från jobbet.