Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Internationell handel

Bild på ett trafiklyse med en vägskylt till Wall Street i New York, USA.

Ska ditt företag gå in på en ny marknad eller göra affärer med nya kunder utomlands? Förbered dig med oss. 

 • Har du ditt företag utomlands? 

 • Vill du kunna erbjuda dina internationella kunder att betala fakturan till ett lokalt konto och slippa göra en utlandsbetalning?

 • Ska du anställa någon i ett annat land?

 

Vi ger dig rådgivning och hjälper dig när ditt företag ska växa internationellt. För mer information om hur vi kan hjälpa dig, kontakta din företagsrådgivare. Om du saknar kontaktperson kan du kontakta våra företagsrådgivare på telefonnummer 0774-45 90 91. 

Vi finns på plats i följande länder:

 • Norden – Norge, Finland, Danmark
 • Europa – Tyskland, UK, Polen, Baltikum
 • Nordamerika – USA
 • Asien – Kina, Hongkong, Singapore

Effektiva betalningslösningar för internationell handel

Alla företag har behov av effektiva betalningsprocesser för att kunna växa och utvecklas, både på den svenska marknaden och internationellt. Med rätt konton och betalningsrutiner minskar du ditt företags administration och förbättrar likviditetshanteringen. Vi erbjuder bland annat

 • global kontostruktur
 • hantering av lokala och internationella betalningar
 • likviditetshantering
 • lokala banktjänster
 • global internetbank

Säkra dina affärer vid risk

I internationella affärsrelationer där det finns en kommersiell eller politisk risk är det viktigt att se över hur ni kan säkra affären. Här följer några tjänster som minskar den risken.

Remburs

Om du importerar kan en remburs minska risken att du får betala för felaktiga leveranser eftersom banken bara genomför betalningen om säljaren kan visa de dokument som du och säljaren kommit överens om i ett avtal.
Läs mer om Remburs

Garantier

Garantier passar bra om ditt företag behöver en säkerhet från en tredje part, till exempel för att säkerställa eller förstärka någon form av förpliktelse under ett kommersiellt avtal.
Läs mer om Garantier

Dokumentinkasso

Med hjälp av betalningsformen dokumentinkasso kan du som säljare behålla kontrollen över dina exportvaror tills köparen har betalat
Läs mer om Dokumentinkasso

Valutasäkra din affär och få rätt betalt

Svängningar i valutakurserna kan slå hårt mot företag som gör affärer med utlandet. I värsta fall kan hela vinsten raderas. Genom att valutasäkra din marginal säkerställer du att du får rätt betalt. Vi har flera olika lösningar som hjälper dig att skapa förutsebarhet och trygga din vinst. 
Valutasäkra din affär

Är USA din nästa marknad?

Vår partner Gateway erbjuder möjlighet att fördjupa dina kunskaper om vad som krävs och därutöver praktisk hjälp att etablera din verksamhet i USA. Programmet är utvecklat av entreprenörer för entreprenörer.
Läs mer om Gateway

Säkra din exportaffär med EKN

EKN:s (Exportkreditnämndens) garantier är till för exporterande företag i alla storlekar och underleverantörer till exportindustrin. Garantin försäkrar dig mot risken att inte få betalt i exportaffärer.
Läs mer och ansök om garanti hos EKN

Kontakta oss

För mer information om hur vi kan hjälpa dig, kontakta våra företagsrådgivare vardagar 8–18.

Customer service