Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

SEB Next Awards

Tävlingen SEB Next Awards är en hyllning till hållbart entreprenörskap och de som driver det framåt. Priset delas ut årligen i tre kategorier som på olika sätt bidrar till en bättre värld.

Nu lanserar vi SEB Next Awards – ett pris som hyllar hållbart entreprenörskap och de som driver det framåt. Har du en idé som gör världen bättre? Var med och tävla om chansen att bli The Next. 

Med SEB Next Awards vill vi hylla de vi tror på. De som kan skapa en bestående förändring och bidra till en bättre värld. Priset delas ut årligen och rymmer tre olika kategorier som på olika sätt främjar hållbart entreprenörskap.

Förutom att vara en hyllning är SEB Next Awards också ett sätt att stötta dig och din idé. Därför vill vi med priset ge verktyg som gör att du kan utvecklas och fortsätta framåt. För vi tror inte att det bästa är vad vi sett hittills, vi tror att det finns framför oss.

Aktuellt

Våra 12 finalister 2024

Under maj hölls fyra deltävlingar i Stockholm, Umeå, Göteborg och Malmö för att utse finalisterna i SEB Next Awards. Lär känna de tolv finalisterna och ta del av deras idéer med fokus på hållbarhet.

Möt juryn

Vinnarna i SEB Next Awards tre kategorier utses av en namnkunnig jury. I den ryms framstående experter inom både hållbarhet, entreprenörskap och utveckling. 

Vinnarna av SEB Next Awards 2023

I den tredje upplagan av SEB Next Awards korades Recoma, Renahav och Mitt Liv till vinnare. Under en högtidlig tillställning på Konserthuset i Stockholm fick de ta emot pris för sina idéer som på olika sätt bidrar till en bättre värld.

Varför SEB Next Awards?

”Med SEB Next Awards vill vi lyfta fram entreprenörer som gör världen mer hållbar. Genom att ge dem verktyg för vidareutveckling vill vi investera i deras framtida arbete och morgondagens viktiga lösningar.”

– Johan Torgeby, VD och koncernchef, SEB

Våra kategorier

New Ideas

Här letar vi efter framtidens entreprenörer som sitter på idéer och initiativ med stor potential. Du som söker har ett nystartat företag som i sin verksamhet bidrar till en mer hållbar värld på klimat- eller samhällsnivå. Med ett nyskapande förhållningssätt och en bevisad affärsmodell har företaget potential att bli en förebild i branschen.

Transformation

Här söker vi företag som under de senaste åren gjort en betydande förändring genom intern transformation, externt samarbete eller som har påverkat en hel bransch. De som tävlar i den här kategorin har med sin förändring skapat tydligt mätbara effekter som bidrar till ett bättre samhälle och en mer hållbar värld på klimat- eller samhällsnivå.

Community

I den här kategorin hyllas de som gjort stor skillnad i samhället. Du som söker det här priset är en förening eller organisation som har kommit med en kreativ idé, en lösning eller ett angreppssätt på ett betydande samhällsproblem. Detta har skapat tydlig samhällseffekt och bidragit till ökad hållbarhet ur ett socialt eller miljömässigt perspektiv.

Det här vinner du

New Ideas-priset

Som vinnare av New Ideas-kategorin blir en del i bankens ekosystem för entreprenörer och får en plats i tillväxtprogrammet Ignite, där du får en företagsspecifik åtgärdsplan och expertrådgivning för att förverkliga tillväxtpotentialen i ditt bolag. Du garanteras även en plats i SEB Innovation Forum där du får möjlighet att pitcha din idé för potentiella investerare i SEB:s nätverk. Du och din idé kommer att uppmärksammas i SEB:s marknadsföring vilket ger bred exponering mot centrala målgrupper. Kampanjen syns både i SEB:s egna kanaler och i redaktionell annonsering i externa mediekanaler.

Transformation-priset

Vinnaren av Transformations-kategorin lyfts fram i en bred marknadsföringskampanj som kommer att synas såväl i bankens egna kanaler som i utvalda mediekanaler. Du får möjlighet att utöka ditt nätverk genom mötet med tävlingsjuryn, som består av namnkunniga entreprenörs- och näringslivsprofiler. Du kommer också att erbjudas ett kostnadsfritt utvecklingsprogram, med fokus på hållbarhet som skräddarsys på basen av ditt företags behov. Det kan handla om utbildning, deltagande i kvalificerade affärsprogram eller tillgång till expertrådgivning i företagsekonomiska och försäkringsrelaterade frågor.  

Community-priset

Som vinnare av Community-kategorin får du ta emot en prissumma på 250 000 kronor. Målet är att du ska kunna utveckla din verksamhet eller organisation ännu mer och fortsätta bidra till ett mer inkluderande samhälle. Du får också rådgivning kring social finansiering och ideellt entreprenörskap, som kan hjälpa dig på vägen framåt. Din idé lyfts upp i SEB:s marknadsföring och får bred exponering, både i bankens egna kanaler och genom redaktionell annonsering i externa mediekanaler.

Att vinna SEB Next Awards

Syftet med priserna i SEB Next Awards är att bidra med verktyg som främjar utveckling samt att ge stöttning och räckvidd till entreprenörerna och deras idéer. Möt några av tidigare års vinnare berätta om hur vinsten har hjälpt dem och deras företag.

Stolt supporter av → SEB Next Awards

I SEB är vi övertygade om att entreprenöriellt tänkande är nyckeln till en hållbar värld. Oavsett om det handlar om jämställda träningstider eller klimatsmarta innovationer. Vi är fast beslutna att stödja initiativ som driver både entreprenörskap och hållbarhet. Därför vill vi stötta dem som skapar nästa stora idé i en inkluderande värld, som håller för framtida generationer.